Iar trebuie să plec de acasă

Unul din lucrurile care mi-a displăcut cel mai mult în timpul liceului este acela că eram nevoit să plec de acasă cu săptămânile pentru a putea face un liceu care să mă poată pregăti de examenele de BAC. Astfel veneam acasă doar odată pe lună și deseori apăreau momentele când mi se făcea dor.

Totuși a venit vacanța și timp de trei luni de zile a fost totul bine. Am stat acasă și m-am simțit foarte comod. Se pare că aceste zile de relaxare s-au cam terminat iar mâine trebuie să pornesc într-un nou drum, nemaistrăbătut de mine: studenția.

Pentru a fi student trebuie să merg la Iași unde probabil că voi sta în chirie – adică sigur voi sta în chirie – la aproximativ 150 de km de casă, sau chiar mai mult. Nici nu vreau să verific. M-ar deprima probabil numărul de kilometri care mă despart de acasă. Și totuși peste câteva zile voi mai numi încă un loc acasă chiar dacă nu este acel acasă de care îmi va fi dor.

Sentimentele nu sunt numai de supărare. Pe lângă regretul pe care îl am față de faptul că iar îmi voi lăsa casa în urmă și voi pleca departe, am și câteva motive pentru care mă bucur că voi pleca mâine

În primul rând mă încântă această postură de student pe care o voi avea de luni, de viața de student pe care o voi începe tot atunci. Mă bucur și pentru că voi cunoaște atât de multă lume. Noi colegi pe care aștept să îi cunosc și un nou oraș pe care aștept să îl descopăr.

Mă bucură faptul că merg în Iași deoarece un oraș mai mare îmi oferă mult mai multe oportunități ca blogger decât îmi oferea Botoșaniul. Mai multe evenimente, mai multe locuri, mai multe vizite de obținut.

Cu toate că las oameni și locuri dragi în urmă, trebuie să mă bucur de viitor așa că… Studenție, vin !

583013890_53147772d1_o

Distribuie articolul:

11 comentarii

  1. lasa ca e bine sa fii student. si e si mai bine ca te pricepi la blogging si wordpress. am fost si eu student insa din pacate atunci habar n-aveam cum se face un site etc. abia din 2006 am inceput sa descopar tainele blogurilor si mai ales ale marketingului afiliat care ma pasioneaza si din care traiesc practic acum :).

    • Nu zic ca e rau doar ca despartirea de casa e grea. Marketing afiliat fac si eu cu blogul de carti. Frumos sa te pricepi. Scoti bani buni. Eu sunt inca la inceput.

  2. Foarte bine. Pai cartile merg poate cel mai bine in afiliere ca si nr de comisioane. Intr un oras mare vei avea si avantajul ca o sa ai cu cine vb despre chestiile astea. La mine in oras sincer numai eu cred ca fac asa ceva si prietena mea :)). Restu nici n au auzit de asa ceva. Poate e mai bine asa…

  3. Iasi-ul este un oras frumos cu oameni calzi si primitori, sinceri si frumosi, iar cei pe care ii vei cunoaste acolo nu vei regreta pe viitor ca i-ai cunoscut.
    Iti doresc mult succes la facultate.
    Locuri vei numi multe ,,acasa”, din obisnuinta sau din orice altceva, insa un singur loc inseamna acasa cu adevarat. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.