Skip to content

Ginger Beard – bere pale ale din Anglia

Nu am mai băut până acum bere de tip India Pale Ale, însă dacă mi-am propus ca acest an să fie unul al testelor, am zis că trebuie să văd ce nație de bere o fi și asta. Așa că am cumpărat berea Ginger Beard, bere de origine britanică care este de tip Pale Ale.

Recunosc că, față de berea băută ieri, Nenea Iancu, aceasta este cu totul diferită. În primul rând nu se face remarcată prin miros, iar culoarea e una arămie mai transparentă. Și totuși, gustul e cel mai important, nu?

Gust

Trebuie să recunosc că Ginger Beard are un gust fain de tot. La fel ca și în cazul celorlalte două beri testate până acum aici pe blog, gustul este unul nou pentru mine. E unul acidulat și parcă îmi amintește de berea de casă pe care o găseam mereu în vacanța de vară petrecută la bunici.

bere ginger beard

Fiind o bere de doar 4.2%, nu poate fi numită altfel decât o bere ușoară, însă cantitatea mică de alcool parcă e contrariată de gustul acidulat ce o face să pară ceva mai tare. Totuși, gustul acidulat are un atuu pe care nu îl poți nega: faptul că oferă berii Ginger Beard un caracter răcoritor. Desigur că nu am putut să mă bucur de caracterul răcoritor din cauza faptului că la mine e încă iarnă, însă cu siguranță voi reveni și la vară la această bere.

Este de asemenea și prima bere cu ghimbir și, chiar dacă gustul e unul nou pentru mine, cu siguranță se simte foarte profund, încă de la primul strop de bere.

Brand

Ginger Beard este o bere din Anglia, după cum bine spuneam, produsă de către cei de la Wychwood Brewery, bere care datează încă din 1841. Sigla berii Ginger Beard este foarte faină și cred că ea m-a convins să o cumpăr din Carrefour, unde a costat aproximativ 11 lei. Cam așa arată:


ginger beard

Concluzii

Berea cu ghimbir e ceva fain, iar Ginger Beer mi-a lăsat o impresie bună precum și un gust interesant pe care voi mai dori să îl simt cât mai curând. Voi încerca însă bere cu ghimbir de la alt brand, să văd dacă observ diferențele.

5 Comments

 1. MIRABELA MIRABELA

  „De asemenea am zis că revelionul care tocmai a trecut e ultima zi, sau noapte, în care consum alcool mai mult de un pahar sau de o sticlă de bere. Asta pentru că știu că nu e ok pentru organism așa că am zis să fac și acest pas. Ba chiar mă pot mândri cu un singur pahar cu vin în ultimele 4 zile. E ceva.”
  Te tot contrazici, acum ceva timp ai spus ca o să o iei mai ușor, iar intre timp ai devenit mare degustător de bere. Ești puțin nehotărât în ceea ce privește omul care vrei sa devii.

  • Păi a fost mai mult de o sticlă de bere pe zi?:D Câtă grijă, vai, vai. 😀

   • Oricum, grija poate să stea liniștită de acu, că fac iar o pauză.

    • MIRABELA MIRABELA

     Nu as fi numit-o grija, ci mai degrabă o remarca. Pe care realizez că ai considerat-o răutăcioasa. 😀

     • Ei da! Amuzantă doar, eu nu am comentarii răutăcioase pe blog. E plin de armonie aici la mine. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.