E foarte fain să nu ceri bani de la părinți
De vreo doi ani am descoperit că internetul nu înseamnă numai Facebook, Youtube și forumuri ci poți să faci și alte chestii precum ar fi banii. Pentru că știam că ai mei nu o duc prea bine cu banii și cheltuiau destul de mult cu mine plătind gazde să pot termina un liceu, de ceva timp nu îmi mai permiteam să le cer bani ca să îmi cumpăr și eu câte ceva, motiv pentru care am avut smartphone când deja le vedeam la copii care aveau jumătate din vârsta mea.
Nu ieșeam prea des în oraș pentru că nu mi se părea firesc să mă distrez pe banii lor. În marele magazine de prin Botoșani nici nu-mi prea permiteam să intru. Nu puteam să îmi cumpăr diferite gadgeturi, aveam un calculator care aproape funcționa pe bază de pumni și o bicicletă stricată care reprezenta mai mult o amintire și am zis că nu se mai poate așa.
Am descoperit diferite forumuri, am citit diferite discuții și am auzit că poți face bani din content writing. Am zis că trebuie măcar să încerc. Am cunoscut câteva persoane și după ceva timp câștigasem prima 100 de lei. Nu aveam un card, deci nici Paypal, și mi-am deschis un cont la ING. Că acolo avea și persoana respectivă cardul. După activare, mi-a făcut transferul și mi-am luat câte ceva de îmbrăcat din banii ăia.
Cu timpul, am mai cunoscut și alți oameni. Am scris multe articole, unele mai bune, altele mai proaste. Am avut colaborări reușite și nereușite, motiv pentru care recunosc că am mai încetat să fac asta. Cel puțin nu prea mai iau comenzi de la persoane necunoscute, deoarece pentru 10 lei ar trebui să ofer o lucrare academică. Încă nu am ajuns la nivelul ăsta, motiv pentru care după doi ani de zile, am cam încetat să mă ocup de content writing. Totuși am păstrat câteva colaborări care să-mi asigure micile mele cheltuieli.
Acum vreau să încerc și altceva. Am început să mă orientez mai mult către afiliere și mai caut și alte metode. Chiar dacă nu reușesc, învăț iar asta e și mai important.
După doi ani de zile când fac și eu ceva bani mi-am dat seama cât de fain e să nu ai nevoie de banii părinților pentru a fi fericit, pentru că banii aduc fericirea. Cu bani cumperi o carte, cu bani ieși la o bere cu prietenii și tot cu bani îți iei un telefon nou care te ajută să fii la curent cu tehnologia. Toate acestea reprezintă mici bucurii pe care ni le putem face singuri, fără ajutorul părinților.
E foarte fain să nu ceri bani atunci când vrei să ieși în oraș, e foarte fain să comanzi cărți fără să îți fie teamă că ți se va reproșa că dai banii aiurea, e foarte fain să apreciezi un obiect cumpărat din bani munciți de tine, să vezi cum e să fii măcar puțin om mare. E fain să ai responsabilități, e fain să poți lua decizii uneori mai bune iar alteori mai proaste, e fain să privești unele realizări pe care nu ai fi putut să le faci dacă nu ți-ai fi dorit să fii independent.
Și, probabil unul dintre cele mai faine lucruri, e foarte fain să nu mai ții minte când ai primit ultimii bani de la părinți pentru o bere sau pentru un tricou. Serios, e al naibii de fain și ar trebui să încercați. Vă garantez că sentimentul e cu totul altul atunci când scoți o fată în oraș pe banii tăi și îi oferi o floare cumpărată tot din banii tăi iar pe lângă faptul că reușești să dezvolți ca om, îi mai scutești și pe părinți de niște cheltuieli pe care ai putea să le acoperi singur pentru că oricum într-o bună zi vei fi nevoit să faci asta, iar ar putea fi mai ușor sau să crezi că viața e un rahat, depinde cum ai crescut.
Felicitari! Apreciez perseverenta ta. De asta am si ramas cititor fidel, desi suntem in generatii diferite. Pentru mine acum afilierea e doar o distractie. Cum am mai spus, un fel de Monopoly.
Mulțumesc tare mult, atunci când primesc câte o apreciere de la oamenii mai trecuți prin viață, parcă mai mult mă bucur.
Inteleg perfect ce spui. 😀 Ultimele 2 achzitii din banii mei au fost bicicleta si noul telefon. :d
Perfect asa fac si eu. Doar ca eu la inceput scoteam sume mai frumoase. Prima suma scoasa din online a fost la scurt timp dupa ce l-am descoperit. 6 euro. La inceput scoteam zeci de euro pe telefon aproape in fiecare luna, asta prin 2011-2012. Din 2013 am inceput sa scot sume destul de frumoase in perioade scurte. Faceam site-uri, le populam, le vindeam. Stiu ca cel mai mult dintr-un site am scos vreo 1500 lei, in vara lui 2013. Am facut o versiune html, una web si inca una player (plus template-uri si chestii de pe net luate, dar modificate), aducand site-ul de socializare la 4 versiuni, dintre care 3 disponibile pe orice browser. Mai putin cea wml. Imi place ca tu, la fel ca mine (sau eu, la fel ca tine), incercam sa fim cat mai independenti inca de la varste la care altii stau pe banii parintilor. Trebuia sa dezvolt tot ce am spus, dar nu vreau sa plictisesc. Felicitari!
Bravo. 😀
Mersi la fel!
cam de pe la 18 ani experimentez si eu asta, acum castig mai mult ca ei la un loc si am doar 24, dar parca banii nu-mi ajung!
E cu dus si intors, si nu sunt „fiul risipitor”:)
Eh, niciodată nu vor fi destui. Felicitări ! 😀
Sfatul meu este să te ții de treabă și să înveți lucruri noi, metode noi. Pe la 16-17 ani făceam și eu primi bănuți online, puțini ce-i drept, iar aceste mici sume pe care le câștigam, le investeam pe toate tot în online. De la 18 ani deja începeam să câștig mai mult decât salariile infecte ale părinților, iar de atunci sunt independent. Astăzi, la 23 ani, am reușit să am și propria locuință.
Te urmăresc de multă vreme, la fel cum urmăresc și blogdecărți.ro și văd potențial în tine. Și nu ți-am scris toate astea ca să mă dau mare și tare, ți le-am scris pentru a te determina să rămâi în mediul online și să înveți/testezi/câștigi.
Multumesc tare mult. Ei bine tu ai inceput mai bine de la 18. Eu am aproape 20 si momentan tot pe la parinti sunt, sper sa ma pot muta de la anul, macar cu chirie.
Ideea e că am văzut cam târziu acest blog și sper să nu fie prea tărziu dacă postez un comentariu aici :)) nu de mult am început și eu să câștig bani din contet writing și am văzut că ai și câteva articole legate de PayPal și aș avea câteva întrebări 🙂
Sunt aici să le ascult. Sau pe facebook. Sau pe mail. Sigur dai de mine dacă dorești. 😀