Disney Plus a fost lansat și în România. Preț, abonare & alte informații
Disney Plus a fost lansat astăzi și în România, după o lungă așteptare în care nu puține au fost vocile care s-au întrebat când apare și la noi. Lansarea platformei la noi pare a fi un eveniment de o importanță destul de mare, Disney Plus fiind văzut ca principalul adversar al lui Netflix.
Eu știu că pot exista numeroase beneficii datorate concurenței, așa că aplaud lansarea platformei.
Abonament încă nu mi-am făcut, dar probabil să mă asociez cât de curând cu cineva pentru un abonament. Nu mă grăbesc, pentru că nici timp nu prea mai am ca să urmăresc filme sau seriale.
Totuși, fiind administrator al unui grup de pe Facebook dedicat platformei Disney Plus, găsesc ca fiind de interes crearea unui articol cu cât mai multe informații despre serviciul recent lansat.
Ei bine, dacă ai nevoie de informații despre Disney Plus, probabil că vei găsi în acest articol răspunsurile pe care le cauți.
Nu am primit link-ul pe mail pentru prețul redus la abonamentul pe un an
Multe persoane nu au primit link-ul pentru a profita de prețul la reducere pe un an, link ce ar fi trebuit să ajungă pe mail. Dacă vă aflați în situația asta, ar trebui să sunați la acest număr:
Programul este de la 8 la 22. Multe persoane au zis că au rezolvat problema în acest mod.
Cât costă Disney Plus?
Din punct de vedere al prețurilor, Disney Plus pare ok. E 30 lei un abonament lunar, ceea ce mi se pare accesibil. Iar dacă împarți abonamentul cu 2-3 persoane, e și mai bine.
Mai mult decât atât, în momentul scrierii articolului poate fi plătit un pachet de 299,90 lei pe an, o reducere de 15%.
Apropo, multe persoane se plâng că nu au primit linkul de reducere pe mail, în urma înscrierii pentru o ofertă specială. Se pare că sunt multe mailuri de primis, așa că treburile merg puțin mai greu. Dar e de verificat și folderul Spam. Unii au primit acolo mesajul.
De pe ce dispozitive pot accesa Disney Plus?
Ne putem uita la filmele și serialele de pe Disney Plus folosind aproape orice tip de dispozitiv. Aplicația este disponibilă pe Google Play, în App Store și probabil că și în galeriile de aplicații ale sistemelor de operare folosite de TV-urile smart.
Desigur, se poate folosi și varianta accesării direct din browser. Lista completă cu dispozitive compatibile cu Disney Plus poate fi accesată aici.
Cum pot accesa Disney Plus de pe televizor?
Eu am un televizor de la Samsung, cu sistem de operare propriu. Am intrat în galeria de aplicații să caut Disney Plus și mare mi-a fost mirarea să văd că e deja instalată, deși eu sigur nu am făcut asta. Probabil că s-a instalat automat, sau cine știe.
Ei bine, pentru a accesa Disney Plus de pe televizor mai ușor, fără a mai scrie datele de conectare, trebuie doar să deschizi aplicația iar mai apoi ți se va cere să accesezi de pe telefon, din browser, sau de pe laptop, adresa disneyplus.com/begin. Acolo vei introduce codul care îți apare pe televizor și gata, te-ai conectat.
Cum pot pune subtitrare în Română pe Disney Plus? Dar cum se mărește scrisul?
Aparent, la prima redare nu avem subtitrare în română pe Disney Plus în România, dar este ușor de pus. Trebuie să accesezi meniul de subtitrare din colțul din dreapta sus, din browser, iar de acolo găsești toate setările pe care ți le-ai putea dori pentru subtitrare.
Poți alege fontul, limba, mărimea scrisului, culoarea dar și fundalul, precum și opacitatea acestuia.
Câte persoane pot folosi un abonament Disney Plus?
Un abonament Disney Plus poate fi folosit pe 4 ecrane simultan. Deci cel puțin din punct de vedere teoretic, un abonament Disney Plus poate fi împărțit la 4, așa că rezultă un preț de 7.5 lei de căciulă. Eu zic că e bine.
Acum rămâne de văzut dacă `or avea și ei intenții, precum cei de la Netflix, de a bloca împărtășirea abonamentelor. Cel puțin la început de drum, cred că nu vor veni cu vești d-astea.
Am ce vedea pe Disney Plus?
Încă nu am pus mâna pe vreun abonament, să analizez oferta, dar aceasta se anunță destul de bună.
Sunt filme și producții de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic și multe altele. Deci… e foarte ok!
Se pot crea până la 7 profiluri diferite și se pot face descărcări nelimitate pe 10 dispozitive. Mai mult decât atât, există opțiunea GroupWatch care îți permite să faci grupuri de până la 6 persoane pentru a vă uita în același timp la filme..
Cam atât deocamdată, dar voi actualiza articolul imediat ce mă abonez și, desigur, ori de câte ori apar întrebări. Așa că nu ezitați să lăsați un comentariu.