De ce Samsung A55 nu primește notificări noaptea și cum să remediezi problema

De când folosesc telefonul Samsung A55, am observat următoarea problemă: notificările nu vin în timpul nopții. De altfel, nici la apeluri nu primeam nimic dacă era pe silențios. Nici măcar ceasul nu vibra! Iar această problemă devenea tot mai supărătoare.

Sunt deja aproape două luni, probabil, de când îl am, dar nu pot să zic că am avut suficient timp ca să îl folosesc prea mult. M-am tot uitat la setări, însă nu găseam nimic care să mă ajute.

Nu știam precis cum să descriu problema, pe internet, dar am găsit și soluția, la un moment dat. Prin urmare, am zis să o prezint mai departe, poate o fi de ajutor și altora.

Notificările nu apar dacă ecranul este stins, iar telefonul nu este utilizat de ceva timp

În timpul nopții, telefonul nu este utilizat, așa că telefonul este suficient de inteligent încât să ia anumite măsuri pentru a economisi energie. Prin urmare, chiar dacă primești vreo notificare, o vei putea vedea doar la deblocare.

Nu simțeam neapărat nevoia de a primi notificări noaptea, mai ales că țin telefonul pe silențios. Era foarte enervant ca dimineața să vină toate notificările buluc. Mai mult decât atât, am impresia că nici la apeluri nu mai reacționa, ceea ce putea fi o problemă.

Au fost două apeluri nesesizate, deși aveam ceasul la mână. Nu am somnul atât de adânc încât să nu reacționez la apeluri, iar de aceea cred că problema era legată tot de notificări.

Pașii pentru a elimina această optimizare automată a bateriei, dacă îi pot spune așa, sunt următorii:

  • Accesează setările;
  • Intră în secțiunea „baterie”;
  • Accesează secțiunea „limite utilizare în fundal”;
  • Apasă pe cele trei puncte, din colțul din dreapta, sus;
  • Aici, debifează opțiunea pentru „baterie adaptabilă”. Căsuța trebuie să fie cu gri, precum în imaginea de mai jos:

Desigur, dezactivarea acestei setări ar putea crește consumul de baterie, așa că trebuie să ai acest detaliu în vedere.

Sper să fie de ajutor!

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. Chestiile acestea se întâmplă la telefoanele de top de la Samsung de cel puțin 8 ani, la Huawei de asemenea avea un sistem asemănător… așa că nu-i nimic spectaculos…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.