Skip to content

De ce nu am o pagină de Facebook a blogului

Acuma câteva zile Răzvan m-a întrebat de ce nu am o pagină de Facebook a blogului. Răspunsul meu a fost unul destul de simplu: mi se pare inutilă.

De ce mi-aș face un cont de Facebook atâta timp cât am un cont de Facebook unde cititorii blogului mă pot contacta? Momentan am undeva la 700 de prieteni pe rețeaua lui Zuckerberg așa că teoretic mai am încă vreo 4300 de locuri disponibile pentru cei care vor să mă cunoască și în social media. De asemenea în cazul în care printr-o minune m-aș trezi dimineața cu vreo 4000 de cereri de prietenie, restul utilizatorii ar putea da Follow deci tot nu aș fi nevoit să îmi fac o pagină de Facebook.

De asemenea reach-ul este din ce în ce mai mic, iar asta mă motivează și mai mult să NU îmi fac o pagină de Facebook a blogului. Și totuși, de ce să existe atât un cont cât și o pagină de Facebook în spatele cărora să stea același creier, aceeași persoana și aceleași opinii ?

Topic - Facebook

11 Comments

 1. E, e din ce în ce mai mic reachul. Asta-i vrăjeală, și îți pot foarte bine demonstra că reachul depinde foarte mult de ceea ce faci. Eu am pe una din paginile pe care le administrez un reach între 300 și 500% din numărul fanilor. So…?

  • Pentru că dai share de pe contul propriu atât la tine pe wall cât și în grupuri ?

 2. Cred ca o sa-mi inchid si eu pagina de Facebook. Nu de alta, dar in 1 an abia a strans aproximativ 150 likeuri si e inutila.

 3. O pagina de facebook este inutila unui blog personal mic si necunoscut. Daca aveai un brand puternic, un blog cu multe vizite, s.a.m.d, atunci o pagina este obligatorie, dar si una de twitter. Ai facut o alegere buna, poate pe viitor o sa iti fie de folos o pagina pentru blog, cine stie ce brand puternic o sa ai peste cativa ani.

  • Frumos vorbesti insa e greu sa faci un asemenea brand.

  • Nici Sebastian n-are, si e cineva in lumea asta 2.0 🙂
   Am, m-am decis sa postez din Aprilie zilnic chestii interesante pe ea. De ce? Lumea te apreciaza printr-un like. Cica „cu cat ai mai multe like-uri, cu atat esti mai popular”. A se citi – noroc la fete.

 4. Coffee Coffee

  Eu iti dau dreptate, reach-ul e foarte mic pe pagina de Facebook.

 5. Eu am un motiv foarte bun: atunci cand articolele tale apar si pe pagina Comunitatii Bloggerilor Botosaneni ( https://www.facebook.com/blogbotosani ) nu pot tagui contul personal, doar pagina.
  Cand alte pagini vor prelua articolele tale nu vor putea sa directioneze persoanele interesate catre brandul tau de pe Facebook.
  P.S.: deci de la tine am traficul de ieri.

   • Așa-i frumos, puțini mai fac asta din păcate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.