Cum se scrie corect: aibă sau aibe

O problemă simplă de data aceasta. Cum se scrie corect: aibă sau aibe?

Ei bine, deși mulți dintre noi sunt tentați să folosească forma aibe, aceasta este totuși forma greșită. Și eu am mai căzut în capcana asta, însă mereu mi s-a părut că sună aiurea așa că apelam la Google pe care îl întrebam cum se scrie corect.

Răspunsul era mereu același: se scrie aibă, formă pe care ar trebui să o folosești și tu.

Exemple: Obișnuia să aibă mereu bani la el. Nu s-a întâmplat niciodată să nu aibă cheile în buzunar. Și-a dorit să aibă o casă la munte.

Scriind aceste articole, devin mai atent asupra greșelilor simple dar neplăcute pe care le putem face uneori. Practic, învăț mai ușor că se scrie aibă și nu aibe, ceea ce reprezintă o motivație în plus să fac astfel de articole.

Prin urmare, dacă ai alte dileme, poți lăsa un comentariu. Cu toții greșim, importantă e disponibilitatea de a învăța. Astfel, dacă vrei să afli cum se scrie corect un cuvânt anume, nu ar trebui să eziți să întrebi. Secțiunea de comentarii te așteaptă, așa că o poți folosi cu încredere.

Distribuie articolul:

2 Comentarii

    • Chiar și eu. Sunt unele pe care nu le pot învăța niciodată. Mereu le uit și caut pe internet. Ăsta ar fi încă un motiv pentru care le scriu aici, prefer să le găsesc la mine. În plus, poate învăț mai ușor așa.

Spune ceva

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.