Cum să îți găsești telefonul
Dacă ți-ai pierdut vreodată telefonul, cu siguranță te-ai gândit că bine ar fi fost să fi luat ceva măsuri ca să îl poți găsi ușor. Eu am trecut prin asta și din fericire l-am găsit. L-am găsit pentru că am fost preventiv și am activat câteva funcții care mi-au fost de mare ajutor. De aceea, am decis să fac acest articol despre cum să îți găsești telefonul.
Conform acestui studiu din 2018, se fură peste 450.000 de telefoane în fiecare an. De asemenea, un alt studiu ne arată că se pierd peste 70 de milioane de telefoane în fiecare an și sunt găsite doar 7% dintre ele.
Nu știu exact cum sunt raportate aceste cifre, dacă doar la nivelul SUA sau al întregii lumii, însă cifrele sunt mari indiferent de modul de raportare. Asta înseamnă că oricui se poate întâmpla să își piardă telefonul sau să i se fure.
Cum să îți găsești telefonul dacă l-ai pierdut
Telefonul face parte din viața noastră de zi cu zi. Eu, de exemplu, folosesc telefonul cel puțin 3 ore pe zi. Adesea trec de 4 ore și sunt și zile în care ajung chiar la 6 ore de folosire. Oare ce naiba fac atât de mult timp? Nici nu știu!
Cert este că, pe cât de important a devenit telefonul pentru noi, pe atât de mare poate fi dorința altora de a-l folosi și ei. Sigur, dacă ți s-a furat telefonul, poate fi mai greu să îl recuperezi.
Însă, dacă ai pierdut telefonul, există câteva funcții care te pot ajuta destul de mult. Eu folosesc un telefon cu Android, așa că sfaturile din acest articol vor fi valabile în cazul telefoanelor cu acest sistem de operare.
Totuși, înțeleg că există o aplicație numită Find my Phone și în cazul telefoanelor de la Apple. Iar cu iCloud-ul lor, sigur ai la dispoziție multe moduri utile de a-ți localiza telefonul. Fone Home și Gadget Track sunt două exemple de servicii ce te pot ajuta să găsești un iPhone pierdut sau furat.
Ce poți face pentru a-ți găsi mai ușor telefonul atunci când îl pierzi
Cred că este tare bine să fii preventiv în viață. De exemplu, eu păstrez locația mereu activată pe telefon. Sigur, asta consumă baterie, însă funcția de localizare a telefonului mă ajută atunci când îl pierd. Prin urmare, îți recomand să lași funcția activată. Într-o bună zi îți poate fi de mare ajutor, așa că e bine să te poți folosi de ea la nevoie.
Folosește funcția de localizare a telefonului pe care cei de la Google o oferă
Apoi, Google are o astfel de funcție care te poate ajuta să îți găsești telefonul. Se numește, intuitiv, Găsește-mi dispozitivul și o poți accesa dacă dai click aici. Îți recomand să arunci o privire peste și să activezi funcția, dacă este necesar.
Dacă l-ai pierdut prin apropiere, acest serviciu de localizare a telefonului de la Google îți permite să redai un sunet timp de 5 minute chiar și în cazul în care este pe silențios. Apoi, ai posibilitatea de a-l securiza, blocându-l și deconectându-l de la contul Google. Ai posibilitatea de a afișa un mesaj pe ecran și chiar un număr de telefon.
Această opțiune poate fi de mare ajutor dacă cineva ți-a găsit telefonul și vrea să ți-l ofere înapoi, însă nu știe cum să dea de tine. Un hoț amator ar putea fi speriat, de asemenea, de controlul tău asupra dispozitivului.
Mai ai și posibilitatea de a șterge toate datele de pe dispozitiv, ceea ce ar trebui să fie însă ultima opțiune. Iar asta deoarece în urma acestei acțiuni nu vei mai putea localiza telefonul.
După cum bine vezi, funcția asta arată exact unde este telefonul tău, când a fost folosit ultima dată și alte detalii utile.
Cumpără-ți un smartwatch
Da, poate părea stupid sfatul meu, însă nu este deloc așa. Pe mine ceasul pe care îl am, un Huawei Watch GT, m-a ajutat mult în sensul ăsta. Iar asta deoarece ceasurile și brățările au funcții care te avertizează atunci când te-ai deconectat de la telefon. Asta înseamnă fie că ți-a căzut din buzunar, ori că ai plecat de la restaurant fără să îl iei ori că l-a împrumutat cineva.
Astfel, vei afla din timp că ți-ai pierdut telefonul și îți va fi mai ușor să îl găsești. Sigur, este o opțiune ok dacă nu ai o problema cu ceasurile și brățările smart. Oricum, per total, acestea oferă o mulțime de avantaje utile! Găsești aici o ofertă interesantă de ceasuri inteligente la ofertă.
În plus, ceasurile și brățările inteligente pot avea o funcție de găsire a telefonului, atât timp cât acesta este conectat prin bluetooth. Mie îmi este de ajutor această funcție când pierd telefonul prin casă.
Localizează telefonul folosind codul IMEI
Dacă telefonul tău nu are funcție de GPS, asta nu înseamnă că va fi mai greu de localizat. Cu toate acestea, codul IMEI poate fi de mare ajutor, în cazul în care găsești telefonul și persoana care l-a împrumutat. În acest sens poți folosi codul IMEI, pe care îl afli tastând codul *#06#. Notează-l din timp, pentru a-l avea în cazul în care va fi nevoie de el.
Codul IMEI te va ajuta să demonstrezi că telefonul îți aparține, în cazul în care dai peste persoana care ți l-a furat.
De asemenea, poți folosi codul IMEI împreună cu operatorul tău de telefonie mobilă, pentru a bloca telefonul și poate chiar pentru a-l localiza. Depinde de ajutorul pe care îl primești de la operator.
Codul IMEI îți va fi util atunci când depui o plângere la poliție, ceea ce trebuie neapărat să faci atunci când ți s-a furat telefonul
Cum să îți localizezi telefonul pe Google Maps
Atât timp cât ai locația telefonului activată, te poți folosi și de serviciul Google Maps. Nu știu dacă știai, dar acest serviciu îți salvează un istoric al locurilor pe unde te plimbi. Astfel, ai putea accesa Google Maps de pe desktop, de pe același cont de Gmail,
Accesează meniul din colțul din stânga sus – cele trei liniuțe – iar apoi intră la Cronologia dvs. Apoi, poți alege să ți se afișeze cronologia dintr-o zi anume și ți se va afișa cam așa:
Sigur, poți da zoom pentru detalii mai exacte.
O altă idee ar fi să accesezi contul Google Photos iar astfel acolo vei găsi pozele făcute de noul proprietar. Asta, desigur, dacă a păstrat contul Google.
Folosește funcțiile pe care fiecare producător în parte le pune la dispoziție pentru localizarea telefonului
Eu dețin în prezent un Xiaomi Redmi Note 9 Pro și am o funcție de localizare pusă la dispoziție de cei de la Xiaomi. O găsesc la setări, în contul Mi. Sigur, funcția trebuie activată, iar apoi pot folosi această funcție de pe desktop, conectându-mă cu același cont.
Cred că fiecare producător, indiferent că se numește Samsung, Huawei, Oppo, LG sau cine știe ce nume poartă, își dotează dispozitivele cu astfel de funcții de localizare. Prin urmare, te-ai putea interesa acum de ea, pentru a o putea folosi la nevoie.
Încearcă și alte aplicații de localizare a telefonului
Google Play e plin de aplicații care au aceeași funcție, anume cea de localizare a telefonului. Prin urmare, ai putea să încerci și aceste aplicații. Cine știe, poate una dintre ele te ajută să îți găsești telefonul pierdut sau furat.
Poți da click aici pentru a găsi toate aplicațiile de localizare a telefonului de pe Google Play.
Ba chiar există și aplicații anti theft pe care le poți folosi pentru a fi alertat atunci când telefonul tău a fost furat. Poți găsi aceste aplicații aici, însă nu toate sunt gratuite.
Ce faci după localizarea telefonului mobil?
Dacă ai reușit localizarea telefonului tău folosind una dintre metodele de mai sus, atunci poți porni în căutarea lui. Dacă l-ai pierdut, cel mai probabil îl vei găsi căzut în cine știe ce loc. Folosești aplicația de localizare de pe un alt telefon, urmărind harta oferită, pentru a te deplasa în locul unde este detectat telefonul tău.
În cazul în care telefonul a fost furat și este localizat în cine știe ce clădire, atunci trebuie să soliciți ajutorul autorităților, cărora să le pui la dispoziție funcția de găsire a telefonului pe care ai folosit-o și tu.
Împreună, sigur veți reuși să îți găsești de telefonul.
Când nu îți poți găsi telefonul?
Va fi mult mai dificil să îți recuperezi telefonul dacă acesta a fost furat și oprit în secunda imediat următoare. Dacă rămâne fără baterie sau a fost resetat, va fi de asemenea destul de greu să îl mai găsești.
Să sperăm totuși că nu vei trece prin astfel de experiențe!
Ce mai poți face? Pune un cod PIN puternic, folosește amprenta și alte metode de blocare cât mai puternice. Astfel, scad șansele ca persoana care a intrat în posesia telefonului tău să îl poată folosi.
De asemenea, ar putea fi utilă și o asigurare pentru telefonul mobil, mai ales dacă aceasta poate fi folosită în cazul pierderilor sau a furturilor.
Vouă vi s-a întâmplat să vi se fure telefonul sau să îl pierdeți? Cum l-ați recuperat? Comentariile voastre pot fi de mare ajutor persoanelor care caută metode de a-și recupera telefonul. Prin urmare, nu ezitați să lăsați un comentariu.