Cum poți exporta datele din Google Analytics în Google Sheets

Faptul că T5.ro a decedat a fost, pentru mine cel puțin, o dezamăgire. Îmi plăcea să verific traficul de acolo. Îmi făceam o idee mult mai ușor asupra numărului de utilizatori care ajungeau pe blogul meu. Observam mai ușor dacă sunt creșteri sau scăderi, așa că nu m-am bucurat deloc când am văzut că acesta a căzut și nu își mai revine.

Bine, eu încă sper că va reveni, dar nu aș băga mâna în foc că asta se va întâmpla prea curând. Sau vreodată.

Drept urmare, am căutat o alternativă care să îmi arate traficul zilnic. Mai exact, mă interesa numărul de utilizatori și sesiunile acestora. Așa am găsit o opțiune de a da export datelor din Google Analytics în Google Sheets.

Cum poți extrage datele din Google Analytics pentru a le importa în Google Sheets

Mai întâi, intră în Google Drive și creează un fișier nou de tipul Google Sheets.

Apoi mergi sus la Extensii, iar acolo ar trebui să ai deja Google Analytics. Dacă nu ai, intră la Descarcă suplimente și caută Google Analytics.

Cam așa arată:

Apasă pe Create new report. Apoi completează formularul din dreapta, care arată cam așa:

Apasă pe create report, apoi mergi iar sus la extensii, Google Analytics și apasă pe Run reports. Rezultatul ar trebui să arate cam așa:

Încă nu pare ok la bounce rate și la sesion duration. La bounce rate am rezolvat cu formatarea celulelor sub formă de procent. La session duration încă nu am găsit o opțiune.

Partea mișto e că poți seta a raportul să ruleze automat zilnic (tot de sus de la extensii, ga, Schedule Reports). În acest fel, datele vor fi actualizate în fiecare zi.

Sunt o mulțime de date ce pot fi extrase, așa că pe măsură ce voi descoperi noi funcții, voi veni cu actualizări în acest articol.

La un moment dat am găsit ceva script care ar trimite zilnic un mail, cu datele despre trafic. Aștept să testez și vă țin la curent.

Prima actualizare: Se poate insera și un grafic frumos, pentru a ne putea face o idee cât mai clară asupra evoluției. Se face de la Inserare – Grafic, iar de aici ne jucăm cu setările. Cam așa arată:

Voi ce alternativă la T5 ați găsit?

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.