Creării sau creerii?

Cine o fi creat limba asta a noastră care ne pândește cu fel și fel de capcane menite să ne facă de râs? Oare sunt și în alte limbi la fel de multe dileme ca la noi? Ultima dilemă de care m-am lovit eu sună cam așa: creării sau creerii?

Sigur, în opinia mea, ambele arată urât. Dar totuși una dintre ele trebuie să fie corectă, nu? Ei bine, corect este să spui creării și nu creerii așa cum am fost poate singurul care m-am gândit cel puțin o secundă la varianta asta.

Astfel, indiferent despre ce creare vei vorbi, important este să o faci corect. Iar dintre creării și creerii, să folosești prima variantă. Sună totuși, mai decent și, cel mai important, este forma corectă a cuvântului.

Iar în urma acestei dileme a mai apărut un articol din seria cum se scrie corect. Desigur, așa cum o spun de fiecare dată, dacă vă loviți de o dilemă, nu ezitați să strigați în secțiunea de comentarii. Voi fi încântat să vă răspund!

Distribuie articolul:

Un comentariu

  1. sigur ca e corect creării, dar am dat –anterior– forma de inf. lung doar pt. a justifica de ce unii omeni folosesc forma „creerii”. Si „așează” are justificări !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.