Codul lui Da Vinci, bifat

De ceva timp am început să citesc Codul lui Da Vinci, carte cumpărată la reducere de Black Friday. Am început-o cam de trei săptămâni însă săptămâna cu simulările nu poate fi luată în calcul pentru că nu am citit mai nimic.

Nu am mai scris până acum recenzii de cărți și nu știu cât de bine îmi va ieși însă voi încerca.

Personal citesc romane polițiste deoarece acestea îmi stârnesc curiozitatea astfel încât tot vreau să citesc.

Când am cumpărat cartea, recomadată de câteva persoane, nu știam mai nimic despre ea. Când am primit-o am aflat că e un roman polițist, fapt care m-a bucurat destul de mult.

Acțiunea începe la fel ca în multe alte romane polițiste, cu o crimă care devine punctul de plecare al întregii acțiuni astfel încât tot romanul se învârte în jurul morții misterioase a lui Jacques Saunieree care pentru a-i dezvălui anumite secrete nepoatei sale, Sophie Neveu, lasă în urma sa anumite coduri și semne pe care nepoata sa alături de Robert Langdon, un profesor pasionat de simbolism, încearcă să le dezlege. Aceste ghicitori sunt prezente pe aproape tot parcursul romanului astfel apare mereu întrebarea ”oare ce înseamnă, ce a vrut să zică” care ne face să citim automat pagină cu pagină.

De asemenea acțiunea ia multe întorsături care sporesc curiozitatea cititorului. Povestea se petrece la început în Franța, apoi continuă în Anglia revenind pe final în Franța.

De pe la pagina 300 a cărții acțiunea decurge destul de rapid astfel încât două zile am stat și am citit un timp îndelungat, motivat de dorința de a afla finalul cărții. Dacă tot am ajuns la final, pot spune că acesta este unul neașteptat și, cel puțin eu, mi-aș fi dorit să fie puțin mai explicit.

Nu mă așteptam însă să fie contrariată religia însă acest lucru nu m-a deranjat ba din contră m-a făcut să îmi pun anumite semne de întrebare și cu siguranță voi mai aborda cărți care dezbat această temă.

Pe scurt recomand această carte tuturor pasionaților de romane polițiste deoarece cu siguranță Codul lui Da Vinci a lui Dan Brown va fi un deliciu.

Sper ca săptămâna asta să citesc și o carte propusă acum ceva timp, Tată bogat tată sărac, o primă carte de dezvoltare personală. De asemenea zilele acestea voi veni și cu un review al micului meu E-Book Reader Kindle de pe care am citit o mare parte a acestui roman. Totuși voi aștepta să termin și a doua carte pentru ca review-ul să fie cât mai complex posibil.

 

 

 

Distribuie articolul:

3 comentarii

    • Dacă ești o persoană mai credincioasă de fel, s-ar putea ca această carte să fie una revoltătoare.

  1. O mică mențiune: Codul lui DaVinci nu e carte polițistă, se vrea a fi thriller care-i un gen diferit.
    Lorii, o poți citi, dacă ești fană thriller dar așteaptă-te la teorii, hmmm…., revoltătoare, cum spune și Adi. Numai că dacă te gândești la ea strict la la o carte de ficțiune (ceea ce și este), o să-ți placă. Impresia de documentare serioasă pe care ți-o lasă Brown e inegalabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.