Ciocan demolator Steinhaus PRO-DH1700 + importanța deținerii uneltelor potrivite
De ceva timp, la țară sunt pe demolări. Ai mei se ocupă cu agricultura iar de ceva timp au renovat o altă locuință din aceeași localitate și s-au mutat. Așa că în curtea unde am crescut au rămas diferite anexe, ca o dovadă a dezvoltării micii ferme odată cu trecerea timpului.
Am dărâmat, până acum, 2 anexe unde au fost crescute animale și o magazie. Mă apropii ușor de a 3-a, însă nu am vrut să mă avânt prea mult, ci mă ocup de demolarea unei anexe abia după ce am strâns totul după ultima demolare. În acest fel mă asigur că nu se face prea mult haos în curte.
Din fericire, până acum am avut doar anexe cu structură din lemn, așa că ranga, barosul și ciocanul au făcut munca să fie destul de ușoară. Numai că toate au avut placă de beton, pe care am rezolvat-o, în foarte mare măsură, cu barosul și ranga. Grea muncă!
Prima placă a fost ușor de spart, nefiind foarte groasă, așa că a fost doar o joacă. La a doua am avut mai mult de muncă, fiind de fapt două plăci de beton suprapuse. Cred că am muncit câteva zile să scap de ea. Doar că rămăsesem cu o placă de 4-5 metri pătrați pe care nu mai reușeam să o sparg, oricât de mult efort aș fi depus.
Am încercat de câteva ori, însă în zadar. Prin urmare, am zis că nu e timp și loc de lucru manual, ci trebuie să folosesc ceva mai profi. Așa a ajuns pe mâna mea ciocanul demolator Steinhaus PRO-DH1700 cu care am spart tot ce era de spart în mai puțin de 30 de minute.
Efectiv, după ce l-am pus la treabă, am început să mă uit în jur pentru a găsi și alte lucruri de spart.
Are vreo 15 kg jucăria asta, vine cu două dălți incluse, ulei și cărbuni de rezervă. De asemenea, este pusă într-o ladă de foarte mari dimensiuni, cu roți, pentru a fi ușor de transportat.
Cât despre utilizare, a fost necesar să citesc manualul pentru a afla cum se fixează dalta, dar e simplu. A reușit chiar și Ștefania să facă asta. Mai apoi, ai doar un buton, un mâner reglabil și trebui să te ții bine de el, ca să spargi betonul.
Sunt necesare căștile de protecție, fiind destul de zgomotos, ochelarii dar chiar și ceva mască pentru întreaga față, pentru că sar multe pietricele iar majoritatea se duc direct spre față.
La ultima anexă există, de asemenea, o placă de beton destul de groasă, așa că va fi necesar să îl folosesc intens și pentru ea.
După o lungă chinuială cu fel și fel de metode pentru a sparge diferite plăci de beton, pietre și altele asemănătoare, îmi dau seama cât de important e să ai unealta potrivită pentru lucrarea potrivită. Dacă aș fi avut o așa jucărie de la început, sunt sigur că aș fi câștigat foarte mult timp pe care l-aș fi putut aloca altor lucrări. Ori poate că anexele erau dispărute astăzi, iar curtea îmi era liberă și înverzită. Cine știe?
Iar cum timpul este cea mai importantă resursă, probabil că merită să investești în uneltele potrivite cu ajutorul cărora să poți câștiga timp, efectuând rapid lucrările pe care le ai.
Ăsta e un picammer? Cât te-a costat. Felicitări oricum pentru inverstiție, o o sculă bună la casa omului plus că poate fi închiriată pe sume considerabile.
Da, cred că e echivalentul unui picammer, nu știu dacă e vreo diferență. Sigur voi avea treabă cu el și sper să am ocazia să-și scoată și banii, cei 720 lei.
De acum poți lua lucrări prin sat. 😀