Chatul celor de la OpenAI nu este mereu o soluție

Chatul cu inteligență artificială al celor de la OpenAI este subiectul acestor zile. De fapt, se vorbește despre el din decembrie, când a fost el lansat sau a devenit mai cunoscut atunci. Citind articolul lui Marius pe acest subiect, mi-am zis că am și eu ceva de zis despre el.

Recunosc că inițial am privit lansarea acestui instrument ca pe un pericol pentru activitatea mea profesională. Eu scriu articole, iar acest chat pare că poate să îmi ia oricând locul. La o primă vedere, chiar așa și pare.

Apoi, am zis că e musai să îl testez. Iar de atunci îl folosesc destul de des. Mă ajută să îmi conturez ideile pentru un articol, deci nu iau informațiile cu copy paste de acolo.

Cu cât l-am folosit mai mult, cu atât m-am liniștit mai tare. Iar asta deoarece mi-am dat seama că acest instrument nu este o adevărată amenințare, așa cum am crezut la început.

Înainte de toate, am observat că textele pe care le oferă pentru aceeași interogare introdusă de mai multe ori sunt foarte asemănătoare. Mai schimbă el câte ceva, dar în rest e la fel. Asta înseamnă că dacă o altă persoană a folosit textul înaintea ta, este foarte probabil ca textul tău să fie considerat a fi duplicat de către Google. Iar asta nu e bine.

Apoi, din câte citesc, conținutul realizat de inteligența artificială poate fi detectat de către motoarele de căutare. Iar cum acest chat este dezvoltat de Microsoft, din câte am înțeles, cu siguranță Google nu va îmbrățișa ideea de a posta conținut de la OpenAI pe bloguri, de exemplu.

Lăsând detaliile tehnice deoparte, problema principală a acestui chat este faptul că textele pe care le realizează sunt destul de seci. Sunt lipsite de viață, mai bine spus, așa că mie unul cel puțin nu mi-ar plăcea să postez aici pe blog astfel de texte.

O altă problemă ar fi și faptul că trebuie să rescrii conținutul oferit de acest instrument. Asta deoarece există greșeli sau chiar informații eronate.

Sunt sigur însă că va evolua mult în următorii ani și ne va putea fi de mare ajutor. Cu toate acestea, trebuie păstrate proporțiile folosirii sale. Nu e greșit să ne folosim de informațiile pe care ni le oferă acest chat, greșit ar fi să luăm textele sale și să pretindem că le-am făcut noi. Atunci ar fi o problemă.

Vă folosiți de acest instrument?

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. Probabil asta va insemna deschiderea spre o noua zona de cautari mai rapide, de informatii mai rapide, nu neaparat de texte mai bune. E si hype de marketing pentru investitori.

Spune ceva

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.