Acasă Diverse #cezieazi: Ziua Internațională a Cafelei

#cezieazi: Ziua Internațională a Cafelei

Autor

Data

CATEGORIE

Pe lângă urările de la mulți ani de rigoare celor care poartă numele de Jacobs sau Doncafe, ar trebui să ne bucurăm mai întâi noi cei care nu ne închipuim cum ar fi o dimineață fără o ceașcă de cafea. Cu ocazia asta am zis să culeg câteva lucruri interesante despre cafea și, de ce nu, poate să încep o nouă serie de articole.

 • Pe zi se consumă aproximativ 2.25 miliarde cești de cafea. Asta să nu mai ziceți că vă beți singuri cafeaua.
 • Cafeaua ocupă locul al 2-lea într-un top al celor mai valoroase produse comercializate. Bineînțeles, după petrol că încă nu există mașini care să meargă pe bază de cafea. Cu toate că n-ar fi rău.
 • Cafeaua își face cel mai bine treaba dacă este consumată între orele 9.30 și 11:30. Deci ar mai trebui să beau una, pentru că am băut-o la 7 azi.
 • Atât în Coreea cât și în Japonia există o cafenea cu pisici unde puteți să vă beți cafeaua în timp ce smotociți un mic ghemotoc jucăuș. Ei bine, vreau și eu un loc d-ăsta.
 • Știați că primul webcam a fost creat pentru a verifica starea unui ibric de cafea? Asta într-un experiment de la Cambridge.
 • Cei de la Starbucks cheltuiesc mai mulți bani pe asigurarea de sănătate a angajaților săi decât pe boabele de cafea.
 • Cafeaua instant a fost inventată de către un George Washington în anul 1910. Păcat că nu a prins și președintele cafeaua instant, poate că i-ar fi plăcut.
 • Dacă bem o ceașcă de cafea cu cafeină, ne vom îmbunătăți fluxul de sânge.
 • În Franța există o cafenea unde dacă nu ești politicos zicând bună ziua sau mulțumesc vei plăti mai mult pentru cafea. Și asta îmi place! 😀
 • Oamenii din New York beau de 7 ori mai multă cafea decât oamenii din orice alt oraș american. Ăstora chiar le place cafeaua, nu glumă.
 • M-am gândit mult dacă să spun și acest lucru sau nu. Vă recomand totuși să vă beți mai întâi cafeaua înainte de a citi. Ok.. gata? Cică unul dintre cele mai scumpe branduri de cafea din lumea obține cafeaua din treaba mare a elefanților thailandezi.
 • 54% din americani beau cafea zilnic. Românii oare câtă cafea consumă?
 • Dacă veți striga suficient timp la o ceașcă de cafea, aceasta se va încălzi. Nu trebuie decât să țipați continuu timp de 8 ani, 7 luni și 6 zile. Dar măcar nu mai dăm banii pe gaz sau curent, nu?
 • Originea cuvântului cafea este vine de la arabi, mai exact de la cuvintele vin din boabe.
 • În Olanda se bea cea mai multă cafea. Olandezii beau în medie 2.4 cești pe zi. Deseori eu îi cam întrec.
 • În ceea ce privește numele de Cappuccino, acesta vine de la asemănarea băuturii cu îmbrăcămintea călugărilor capucini.

Și cam atât.

cafea

Sursă: factslides.com

2 COMENTARII

 1. Păi… la mulți ani, ceea ce-mi doresc și mie, că sunt dependentă de cafea 😀
  Și poate într-o zi ne bem cafea împreună, că tot mi-ai promis o cafea virtuală 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente