Ce e de făcut cu ajutorul social?

De obicei ascult radio în mașină și chiar și la laptop, iar asta nu pentru că ar fi muzica excelentă, ci mai degrabă pentru unele emisiuni. În mod special încerc să nu ratez emisiunea lui Moise Guran de la Europa FM și cea a lui Lucian Mândruță de la Digi FM. Iar asta pentru că au chiar subiecte interesante.

Astăzi am prins sfârșitul emisiunii lui Moise Guran a cărui subiect a fost ajutorul social. Mai exact, ce e de făcut cu el, sau cu asistații social. Probabil a ales subiectul mai ales după ce la Vaslui s-au călcat în picioare asistații social pentru a fi refuzați la locurile de muncă, astfel încât să nu-și piardă ajutorul social. Pentru că da, înainte de a primi ajutor social, ți se oferă oportunitatea de a munci pe bune pentru niște bani. Doar că ei fug de asta, și am văzut cu ochii mei.

La o anumită perioadă de timp, asistații social trebuie să își scoată ceva hârtie pentru a o da la primărie astfel încât să primească ajutor social în continuare. Nu știu exact instituția unde se dă acea hârtie, însă știu că tot acolo se fac și buletinele. Ei bine, cel care dădea acea hârtie avea o zi proastă, iar atunci când are o zi proastă (auzită de la cei care stăteau la coadă acolo), dă locuri de muncă. Adică nu dă acea hârtie pentru care vin toți. Ei bine, jale mare era acolo. Mulți ieșeau înjurând, iar o femeie chiar plângea.

Dacă nu ai fi știut despre ce e vorba, ai fi crezut că a aflat că are vreo boală gravă. Așa tare a rănit-o.

Bine, nu se rezolvă nimic nici dacă le dă locuri de muncă. Pentru că ei merg la acel interviu de angajare și fac pe proștii. Asta am auzit-o tot de la cei de acolo. Astfel, sunt refuzați și se întorc să primească nenorocita aia de hârtie, rămânând cu ajutorul social.

Eu cred că toată treaba asta cu ajutorul social ar putea fi transformată în ceva util pentru societate.

Se știe deja faptul că asistații social nu prestează cine știe ce muncă. Câteva ore pe lună, de cele mai multe ori rezolvate cu un pachet de țigări cu bossul care ține programul. Iar în acele ore, chiar dacă fac prezență, strâng niște hârtii de prin șanțuri. Nimic mai mult. Iar unii am înțeles că primesc chiar mulți bani. Pentru câteva ore pe lună.

Da, e clar faptul că ajutorul social promovează nemunca. Ori lenea. De aceea ar trebui ca asistații sociali să fie puși la muncă pe bune. Adică în fiecare zi câte 3-4-5-6 ore, în funcție de banii pe care îi primesc, să presteze servicii în folosul comunității. Să nu mai existe nici o hârtie prin oraș, nici o buruiană pe la țară șamd. Cu siguranță lucruri ar fi de făcut tot timpul, iar dacă ar fi puși la muncă așa în mod serios, sunt sigur că ar fugi și de ajutorul social.

Și dacă tot am menționat emisiunile în care se realizează un dialog cu ascultătorii, sunt curios ce ați face voi cu ajutorul social. Eu am zis mai sus ce aș face, dar îmi place să citesc și alte opinii.

ajutor social

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. Ba nu! Ar trebui dat la nesfarsit, marit chiar pana cand or sa falimenteze natiunile la propriu si or sa ajunga astia sa se manance intre ei de foame ca alta optiune nu prea avem.
    Ori acceleram selectia naturala intr-un fel ori ajungem in scurt timp la un nou razboi exclusiv pentru resursele ramase ceea ce inseamna cam acelasi lucru in ceea ce priveste decimarea populatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.