Cât costă să muți contorul din casă pe stâlpul de la poartă?

Recent, am dat o fugă până la țară să mă bucur de cele 16 grade cu plus, pentru a începe curățenia de primăvară mai rapid. Planuri erau multe, iar printre ele era și sarcina de a pregăti niște șipci pe care să le așez între scânduri, ca să fie așezate corespunzător în timpul depozitării. Surpriza a fost să mă trezesc fără energie electrică!

Cei de la e.on au rezolvat problema în aceeași zi, spre seară, însă mi-am amintit de faptul că instalația casei este destul de veche, iar uneori chiar problematică, așa că la un moment dat ar trebui să fac ceva în acest sens.

Până atunci, m-ar interesa mai degrabă să pot muta contorul pe stâlp, iar de acolo să refac, măcar parțial, instalația electrică. Pentru început, chiar și o priză mai serioasă ar fi mai mult decât suficientă.

Cu toate acestea, apare pentru început următoarea dilemă: care sunt costurile? Ai mei au făcut această schimbare nu demult, iar costurile au fost destul de mari. Am dat o căutare și pe internet, acolo unde am descoperit că au fost multe cazuri în care furnizorul de energie electrică a ales să realizeze acest procedeu complet gratuit. Ba chiar în anumite localități, au existat chiar campanii în urma cărora locuitorii au putut să își mute contorul gratuit.

Pentru început, am scris celor de la E.ON să aflu care ar fi procedura în acest caz.

Apropo, dacă vreți să intrați în legătură cu un asistent real pe chatul de la E.ON, tot ce trebuie să faceți este să intrați pe chat și să scrieți „asistent real”. Vei fi întrebat dacă „dorești să fii preluat de un consultant E.ON”, vei alege DA, apoi nu va fi necesar decât să aștepți să fii preluat. Eu am așteptat în jur de15 minute.

Am stat 15 minute să aflu că e.on doar facturează și trebuie să apelez la cei de la Delgaz Grid. Cu ei am comunicat pe Facebook, iar răspunsul a venit aproape instant. Ei au un formular prin care poți solicita mutarea contorului, doar că întreaga operațiune e ca o nouă racordare la curent. Sunt multe documente de trimis și nu știu care sunt costurile, dar ele există, așa că am luat pauză din încercarea de a muta contorul.

Sunt 8 pași de parcurs, dar de majoritatea se ocupă ei:

Acestea sunt documentele solicitate:

Documentele necesare cererii:

  • Act de identitate pentru persoanele fizice sau documentele de identificare ale societății pentru persoanele juridice;
  • Actul de proprietate al spațiului;
  • Certificatul de urbanism pentru construcţie;
  • Planul de situaţie la scară, cu amplasarea în zona locului de consum;
  • După caz, vor fi solicitate şi alte documente.

Momentan renunț la ideea de a muta contorul, dar la un moment dat va fi necesar să fac și asta, așa că vă țin, oricum, la curent cu toată situația, în cazul în care mai sunt persoane interesante de această operațiune.

Totodată, dacă ați mutat contorul din casă la poartă, sau pe stâlp, în trecut, nu m-aș supăra să îmi spuneți experiența în secțiunea de comentarii. M-ar interesa, în mod special, costurile suportate.

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. În zona noastră natală contoarele au fost mutate din casă afară de câțiva ani buni din cauza legislației care spune că toate aparatele de măsură a energiei electrice, gaze naturale, apă trebuie să fie accesibile operatorului fără a mai deranja clientul.

    Astfel, acolo unde s-a putut s-a mutat totul la limita de proprietate pe exterior… sau în cele mai nefericite cazuri, contorul electric a fost mutat pe peretele exterior casei. Totul pe cheltuiala distribuitorului… și fără să fie nevoie de nici o documentație de care să te preocupi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.