Acasă Diverse Care sunt paşii pentru a înmatricula o maşină second hand

Care sunt paşii pentru a înmatricula o maşină second hand

Autor

Data

CATEGORIE

După cum bine ştiţi, de vreo câteva săptămâni m-am confruntat cu tot felul de instituţii de pe la noi pentru a înmatricula o maşină second hand şi pentru că ştiu că şi eu am avut nevoie de ajutor şi deseori căutam pe internet câte ceva şi nu găseam de fiecare dată, am zis să scriu un articol în care să vorbesc despre paşii pentru a înmatricula o maşină second hand.

Să nu mai vorbim despre intratul pe OLX sau mersul prin pieţele auto şi să zicem că v-aţi găsit deja maşina pe care v-o doreaţi încă de când eraţi mici aşa că acum trebuie să treceţi la hârtii.

  • Prima oară se face un contract de vânzare cumpărare la un notar care costă aproximativ 35 de lei. Depinde foarte mult de biroul notarial.
  • La RAR trebuie sa faceti o programare pentru a face identificarea. Teoretic aici ar trebui sa ii faca doar cateva poze masinii si sa verifice daca seriile corespund cu cele din acte. Pe mine m-a costat vreo 120 de lei iar cel care se ocupa cu treaba asta aştepta bacşiş, dar de la mine n-a primit nimic. Programarea poate fi făcută atât online cât şi telefonic.
  • După asta, fostul proprietar trebuie să scoată maşina de la impozite şi să-ţi ofere o dovadă precum şi o fişă de înmatriculare. În cazul fişei nu sunt 100% sigur, însă eu aşa am primit. Cu acestea două mergi la primăria unde plăteşti tu impozitele şi o treci pe numele tău sau pe numele cui va fi aparţine maşina, în cazul meu pe tata. Aici plătiţi vreo 60 de lei.
  • De la ANAF se scoate dovada nerestituirii timbrului de mediu, iar dacă a fost restituit acesta va trebui plătit din nou. Eu am primit dovada în aceeaşi zi, însă alţii au fost chemaţi şi peste 2-3 zile.
  • La CEC se plăteşte o taxă de 37 de lei.
  • Se face o nouă asigurare deoarece nu se mai poate circula cu cea a fostului proprietar.
  • Cu toate dovezile de mai sus, chitanţe şamd se merge la poliţie pentru a se obţine noile plăcuţe de înmatriculare. De asemenea există şi posibilitatea de a păstra numerele vechi. Dacă doriţi numere noi, preferenţiale, atunci se plăteşte vreo 85 de lei iar dacă doriţi nişte numere aleatorii atunci taxa e de 40 de lei. Eu am primit numerele în aceeaşi zi, pe la ora 15, însă sunt cazuri în care te cheamă a doua zi sau peste 2-3 zile.

Şi cam atât. Bineînţeles că dacă nu există ITP valabil, acesta trebuie efectuat. După toate astea, îţi iei de o grijă şi poţi circula liniştit.

care sunt pasii pentru inmatricularea unei masini second hand

2 COMENTARII

  1. Aştept şi cîteva impresii cu “noua” maşinuţă, evident într-un următor articol. Să o foloseşti sănătos şi să ne auzim la cît mai multe articole !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente