Skip to content

Când ai petrecut ultima oară câteva clipe doar cu tine?

E drept că suntem dependenți de cei din jurul nostru iar o viață în singurătate nu e cu siguranță nici plăcută și nici sănătoasă. Doar că uneori trebuie să ne rupem de toți cei din jurul nostru, numai pentru a petrece câteva ore în liniște și pace, singuri cu noi.

Cred că am mai zis aici pe blog că ai mei au o vie, iar cam în fiecare toamnă vin graurii, așa că trebuie păzită pentru a avea ce culege. De aceea, cam de o săptămână, îmi petrec 2-3 ore la vie – pe un deal – citind.

Pe lângă faptul că am reușit să citesc vreo 3 cărți într-o săptămână și oleacă, recunosc că mă simt mult mai bine în pielea mea. Am telefoanele cu mine, în caz de orice, doar că nu mă omor să stau pe ele și doar deschid ecranul atunci când primesc vreun mail. În restul orelor citesc, mă mai plimb poate puțin și mai dau câte o petardă atunci când sunt atacat.

Iar simpla mea activitate zilnică pare a fi mai mult decât un obicei monoton. E mai mult o terapie. Asta pentru că doar după o săptămână mă simt mai bine în pielea mea. Gândesc cu mai mult optimism, sunt mai productiv totodată și pur și simplu mă simt mai fericit.

De aceea vă recomand și vouă să mai pierdeți din când în când câte o oră, două, într-un colț undeva unde vă simțiți bine, doar voi și persoana voastră. Atât.

Îmi veți mulțumi după.

citit in natura

6 Comments

 1. Ciprian Lospa Ciprian Lospa

  O fac mereu. Si, ia zi, ce carti ai citit? Ceva bun, vreo recomandare, ceva?

  • Despre ce citesc scriu pe BlogdeCarti.Ro. Vezi acolo. 😀

 2. Lavinnia Lavinnia

  Nu am mai stat de mult doar eu cu mine, de cateva zile fac lucrul asta pentru ca asa a fost sa fie. Sa stii ca mi-e bine, mi-e chiar foarte bine. Acum descopar cum sunt EU cu adevarat. Prea multa dependenta de lucruri sau de alte persoane ne cam strica. Nu mai suntem noi cu adevarat.

 3. Delia Delia

  Zilnic. Dar din pacate in casa, nu intr-o vie frumos colorata. Prin urmare, te invidiez 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.