Boxă inteligentă Xiaomi AI Smart Speaker
Îmi place muzica, îmi place atât de mult încât iubesc concertele și orice oportunitate de a asculta muzică live. Drept urmare, atunci când lucrez pe laptop ori am căștile puse pe urechi, ori am muzică în surdină. Acasă am folosit o bună perioadă de timp o boxă portabilă JBL GO 2 pentru a reda muzică, așa că altfel spus îmi plac boxele și muzica pe care ele o pot reda.
Prin urmare, atunci când un bun prieten mi-a spus că a găsit în Germania boxa inteligentă Xiaomi la un preț de aproximativ 100 de lei, nu am ezitat prea mult în a zice VREAU ȘI EU! În altă ordine de idei, pe eMAG ajunge undeva la 250 de lei boxa asta, în momentul scrierii articolului.
Nu a mai cumpărat o altă boxă, ci mi-a oferit-o pe a lui, motiv pentru care sunt foarte recunoscător pentru gestul său. Mulțam fain, dacă citești articolul ăsta, dau eu 2978123 de beri!
Bun, m-am ales așadar cu boxa inteligentă de la Xiaomi și am fost mega încântat de faptul că nu e doar o boxă la care să îți asculți șlagărele. Este cu mult mai mult decât atât!
Primele impresii despre boxa inteligentă de la Xiaomi
Imediat ce am primit boxa, am conectat-o la o priză și la telefon prin Google Home. Și tare am fost supărat să văd că nu vrea să pună muzică prin comandă vocală, ci doar direct de pe telefon.
Nu am înțeles care e problema boxei până când nu am întrebat posesorul. Așa am aflat că la configurare ar trebui să ai telefonul în engleză. Am resetat boxa cu telefonul în engleză și brusc a devenit mai deschisă comenzilor vocale.
Aparent, dacă ai telefonul în limba română, setările din Google Home sunt mult limitate și nu poți nici măcar să alegi YouTube Music ca serviciu media preferat.
Se rezolvă totul cu o schimbare a limbii, după care poți reveni la limba română, odată ce ai configurat boxa.
Odată configurată, boxa inteligentă de la Xiaomi joacă rolul asistentului Google din casa ta și poate fi de mare ajutor.
Se aude bine, are un design simpatic, se simte bine în mână, dovadă a faptului că nu s-a făcut rabat de calitate atunci când s-au ales materialele din care boxa Xiaomi a fost construită.
Ce poate face boxa inteligentă Xiaomi Smart Speaker
În primul rând, ai un asistent care îți răspunde întrebărilor și cerințelor după fiecare hey Google. Îl poți întreba cum va fi vremea mâine, cât e scorul la meciul dintre Barcelona și Real Madrid sau poți să-i ceri să-ți spună bancuri. Dă frâu liber imaginației și sigur îi vei găsi multe întrebuințări.
Poți ruga boxa să seteze o alarmă, un memento și totodată poți controla alte dispozitive SMART cu ajutorul ei.
Când am primit boxa, eu nu aveam prea multe dispozitive smart în jur, în afară de TV care nu e cu Android, așa că în afară de închis și deschis, asistentul Google nu poate face mai mult. Am în vedere să achiziționez un dispozitiv Chromecast pe care să îl conectez la televizorul Samsung, astfel încât să am mai multe opțiuni de control.
Totuși, deținerea boxei inteligente Xiaomi m-a obligat, să zic așa, să cumpăr și alte dispozitive smart. Iar cum aveam niște becuri vechi și deloc economice în casă, am zis că e timpul să iau niște becuri smart. Am scris despre becurile pe care le-am cumpărat în acest articol.
Acum, pot folosi boxa inteligentă să sting și să aprind becurile după bunul plac, să setez intensitatea sau nuanța, ceea ce e foarte fain.
Cum se aude boxa Xiaomi Smart Speaker
Grozav de bine, zic eu. Pentru o cameră obișnuită, la bloc, e mai mult decât ce trebuie. Eu unul țin sunetul la nivelul 3-4, cel mult și mult prea rar ajung sau trec de 5 din 10.
Se aude plăcut, are un bas frumos și orice melodie ai reda, ai acea senzație de calitate. Altfel spus, nu se aude ieftin, ceea ce pentru mine e un avantaj încântător.
În plus, poate fi folosit și pe post de radio, ceea ce fac adesea. Îmi place să las radio pornit când plec la muncă, pentru ca atunci când mă întorc de la birou să intru în casă și să fie ceva gălăgie. Îmi dă un vibe mai bun, nu știu cum să descriu. Mă simt mai bine primit, altfel spus.
Difuzorul de 12W și diametru de 6.35 cm își face treaba mai mult decât foarte bine, iar codecul audio DTS reprezintă, de asemenea, un punct forte.
Ce nu îmi place la boxa inteligentă Xiaomi Smart Speaker
Nu știe prea bine română și nici eu nu știu să vorbesc engleză la un nivel prea ok. Mă rog, ea nu știe deloc română, iar eu chiar dacă stăpânesc bine engleza din punct de vedere al scrierii, al citirii și al ascultării, la vorbit mă cam bâlbâi. Așa că se întâmplă uneori să nu înțeleagă ce vreau să îi cer.
Sigur o încurcă și faptul că e aproape de TV iar sunetul redat de acestea să-i fie o provocare de care nu ar prea avea nevoie.
Păreri de final
După o folosire zilnică a boxei timp de mai bine de o lună, nu pot decât să recomand un astfel de gadget, mai ales iubitorilor de muzică.
Sigur, nu e portabilă și trebuie să o ții mereu în priză, însă acest lucru poate fi privit și ca pe un avantaj. Boxa e mereu pornită, așa că nu trebuie să spui decât play Metallica on YouTube Music iar muzica va începe. Astfel, nu va trebui să o pornești, să o pui la încărcat, să o cauți prin cine știe ce sertar șamd ci doar să dai comanda de redare muzică.
Într-un ecosistem cu mai multe gadgeturi smart, fără dar sau poate se dovedește a fi o alegere foarte bună.
Dacă poți profita de o reducere care să-ți permită să cumperi boxa Xiaomi AI Smart Speaker, atunci ar trebui să o faci fără prea multe rețineri.
Daca are un bass puternic este ok…mie îmi plac foarte mult aceste sisteme care au un bass.
Din pacate la noi sunt extrem de scumpe unele gadget-uri
Aparent cam da, o să-i spun să fie mai atent la prețurile gadgeturilor, poate poate mai găsește ceva bun.