Acasă Diverse Băuturile alcoolice sunt rele doar pentru că ai idei greșite despre ele

Băuturile alcoolice sunt rele doar pentru că ai idei greșite despre ele

Autor

Data

CATEGORIE

M-am numit deseori un iubitor de bere și, chiar dacă mi-am propus să nu o mai consum până cel puțin pe 1 iulie, nu pot nega faptul că e foarte fain să ieși cu prietenii la o bere. De asemenea, vinul este probabil cel mai bun concurent al berii și mă pot lăuda chiar cu o parcelă proprie de vie precum și cu planuri pentru o alta, în propria curte.

Totuși, băutura este privită deseori ca pe un aspect negativ, însă eu cred că această concepție este una greșită.

Nu pot să neg că mă revoltă fiecare persoană care după câteva beri se crede superman și fie se ia la trânte cu cei de prin bar, sau – după ce rămâne fără un dinte sau doi – merge acasă unde se dă batman în fața copiilor și a soției. Aceștia sunt genul de persoane care nu merită să fie libere, părerea mea.

Însă doar pentru că unele persoane nu au măsură atunci când vine vorba de băutură, nu înseamnă că ar trebui să catalogăm întreaga gamă de băuturi ca fiind „rele” sau pe toți cei care aleg să-și petreacă o seară la un pahar de vin. După cum nu ar trebui să catalogăm nimic altceva despre care nu avem habar, sau să generalizăm.

Iar dacă sunteți genul de persoană care judecă alcoolul sub orice formă s-ar afla el, atunci ar trebui să știi că băuturile alcoolice pot avea chiar și diferite beneficii, nu numai părți rele.

De exemplu alcoolul previne bolile de inimă și chiar prelungește speranța de viață, iar aceste lucruri sunt dovedite de către oamenii de știință, nu doar simple baliverne de pe internet. De asemenea, berea reușește să țină tensiunea sub control în timp ce vinul este recomandat cardiacilor.

Totuși, este și foarte important să cumperi o băutură de calitate. Iar ca să vă faceți o idee despre ce înseamnă o băutură de calitate, puteți vedea produsele comercializate de acest magazin virtual de băuturi și vinuri. E ok, poate că nu veți vedea prețuri de 5-10 lei sticla de vin, însă și la băuturi e ca la telefoane sau la haine.

Poți să îți cumperi o pereche de teniși la 10 lei care te vor ține o săptămână, sau poți cumpăra o pereche la 150 de lei și te vor ține tot anul sau chiar mai mult. Așa e și la băutură: dacă alegi să cumperi o prostie de vin plin de chimicale, e normal ca a doua zi să fii rupt de cap și de stomac, în timp ce dacă vei consuma ceva de calitate, efectele negative nu vor fi la fel de multe la număr sau chiar inexistente.

Așadar, băuturile alcoolice nu sunt rele doar pentru că asta credeți voi, ci poate sunt rele pentru că nu alegeți să beți o bere sau un vin de calitate, și e chiar foarte fain să-ți petreci seara la o bere sau la un pahar cu vin.

lan de vie

4 COMENTARII

  1. Pentru a explica mai bine principiul recursivităţii, marele matematician Grigore Moisil le spune studenţilor: Orice om are dreptul să bea un pahar de vin. Eu sunt om, deci eu am dreptul să beau un pahar de vin. Dar, bând un pahar de vin, eu devin alt om…
    Eu aş spune că Băuturile alcoolice sunt rele doar pentru că le bei fără… măsură !

  2. Nu consum alcool de felul meu, dar si cand beau ceva, nu ma uit cat costa si mereu aleg calitatea. De exemplu, de ce sa beau o bere ieftina de la Lidl cand pot merge direct la Guinness sa beau o bere proaspata, de calitate si buna. Da, costa de vreo cinci ori mai mult, dar e buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente