Skip to content

Așa mi-aș închide contul de Facebook

Sincer să fiu, sunt sătul până peste cap de Facebook și cred că pierd destul de mult timp pe rețeaua asta de socializare. De multe ori aș vrea atât de mult să îmi închid contul de Facebook și să mă bucur de alte activități mai interesante însă parcă nu pot.

Nu pentru că aș fi dependent de Facebook ci pur și simplu am nevoie de el. Vorbesc cu multe persoane acolo și, chiar dacă aș putea  lua legătura cu ei prin intermediul altor canale de socializare sau folosind doar chatul, îmi aduce și trafic pe blog.

Sunt sigur că mulți dintre prietenii de pe Facebook nu intră pe blogul meu din proprie inițiativă să vadă ce am mai postat, ci dau click pe link-ul pe care îl distribui atunci când văd câte un titlu interesant. Nu cred că ar fi o foarte mare schimbare însă cu siguranță aș pierde câțiva cititori iar eu nu știu cum să adun cât mai mulți și să măresc comunitatea. Ar fi ca o lovitură sub centură pe care mi-aș oferi-o gratuit, de unul singur.

Și totuși uneori mă supără atât de mult ideea de a sta pe Facebook precum și faptul că toată lumea are Facebook iar acolo se cred oameni mai buni și mai frumoși doar pentru că nu verifică nimeni faptul că tu nu locuiești în Hawaii, nu există un loc de muncă care să se cheme pe banii părinților și nici nu își dă seama prea multă lume că o poză e editată. Of, spirit de turmă.

În ceea ce privește o pagină de Facebook, cred în continuare că ar fi inutilă și deloc o alternativă.

facebook

2 Comments

  1. O pagina de facebook iti poate aduce trafic si mai tii la curent cititorii blogului daca vrei. Eu momentan nu ii tin, dar mai postez cate ceva ( http://fb.com/lospa.ro ).

    In ceea ce priveste facebook-ul, desigur, iti dau dreptate. Din aia 800 si ceva peste jumatate (ca sa nu zic 3/4), sunt total neinteresanti. Cocalari, pitipoance, smecheri de 12 ani si oameni prosti. Nu stau sa ii sterg ca imi e lene si n-am chef. Am inceput sa nu prea mai accept cererile de prietenie si la fel iti recomand si tie. Nu neaparat sa-ti inchizi contul, dar daca esti satul apuca-te si sterge din gunoiul numit „amy pe fb”.

  2. Mirabela Mirabela

    Și mie îmi tot facea cu ochiul ideea de a închide adresa de facebook fiindca începeam să pierd prea mult timp pe acolo. E întradevăr ca și cum a-și tăia aripile blogului meu dar vreau mai mult timp pentru învățat. Așa că azi începe luna fără facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.