Skip to content

5 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a-ți deschide un blog

Înainte de a începe să scriu articolul în sine, trebuie să recunosc că ideea articolului mi-a venit atunci când i-am citit articolul lui Vasile Ruscior. Totuși nu voi aborda aceeași temă chiar dacă titlul sună asemănător, de aceea am și insistat să scriu articolul, nu însă înainte de a acord creditele care i se cuvin.

Multă lume își face blog deoarece este gratuit și nu este greu deloc. Totuși o mare parte din persoanele care își deschid un blog, îl abandonează după mai mult sau mai puțin timp. Probabil se întâmplă asta deoarece puțini dintre ei știu ce înseamnă un blog, ce presupune acesta și ce obligații își asumă atunci când se numesc bloggeri.

Ce ar trebui să știi înainte de ați deschide un blog

Un blog nu este chiar atât de ușor de întreținut iar dacă vrei să te bucuri de succes atunci să știi că ai și mai mult de muncă. Totuși, să nu mai lungim discuțiile și să vorbim despre ce presupune deținerea unui blog.

1.Trebuie să scrii cât mai mult

Dacă vei scrie un articol pe săptămâna sau chiar pe lună, nu vei ieși prea mult în evidență. Într-adevăr, poți să te bucuri și așa de blog atâta timp cât îți place să scrii și faci ceea ce îți place însă dacă vrei să ai câți mai mulți cititori atunci trebuie să le oferi acestora conținut proaspăt zilnic, cât mai mult și cât mai bun.

Astfel dacă nu ai de gând să scrii foarte mult timp pe blog, gândește-te mai bine dacă merită să îl deschizi.

2.Tot mai multă lume își deschide blog

Eu unul îmi doresc ca acest blog să devină cât mai cunoscut. Totuși nu mă așteptam să fie chiar atât de greu ca acest lucru să se întâmple. Am văzut asta abia după ce mi-am deschis blogul însă am continuat să încerc îndeplinirea obiectivului și voi tot încerca până când voi reuși.

După cum ziceam și mai sus, tot mai multă lume își deschide blog. Astfel este mult mai greu să ieși în evidență. Acum nu mai este necesar doar să ai un domeniu, o temă frumoasă și să scrii zilnic, precum cred că era înainte, ci trebuie să vii cu ceva nou, să fii original, să fii bun. La capitolul ăsta încă mai lucrez și eu.

3.Trebuie să investești dacă vrei succes

Dacă vei începe cu un subdomeniu fie el WordPress, sau fie Blogspot și nu vei evolua atunci nu ai șanse să ajungi prea departe cu blogul. Pentru a fi câtuși de puțin cunoscut e musai să îți cumperi un domeniu, o temă frumoasă care să se vadă bine atât pe desktop cât și pe telefon, un pachet de găzduire bun șamd. Toate acestea costă deci va trebui să investești puțin. Din nou spun că acest sfat este valabil doar pentru cei care chiar vor să aibă succes cu blogul lor.

4.E greu să faci bani din blogging

Am zis-o și-am s-o mai zic: e greu să faci bani din blogging. După un an jumătate de scris pe blog nu am reușit să trec de pragul de 100 de lei câștigați, sau cel puțin mă aflu undeva la acest prag, puțin peste sau puțin sub. Mulți pornesc cu ideea că își deschid un blog și vor câștiga bani grei. Ei bine nu e chiar așa, pentru a face bani din blogging ai nevoie de ceva ani în spate în care ai scris articole multe, câte 2-3-4 pe zi chiar, articole bune, originalitate, creativitate șamd. Acum pentru a face bani din blogging trebuie să fii bun într-un anumit domeniu și să scrii despre acela, cu un blog generalist – ca al meu de altfel – este foarte greu să faci bani.

5.Dacă nu îți place să scrii, să nu scrii

Nu pot spune că am avut succes cu acest blog și nici nu pot băga mâna în foc că voi avea vreodată. Într-un an și jumătate am dat piept în piept cu diferite dezamăgiri însă niciodată nu am renunțat. Am continuat să plătesc găzduirea blogului deoarece îmi plăcea ideea de a avea un blog, de a scrie articole pe care alții să le citească, de a fi prezent în online cu ceva mai mult decât un cont de Facebook.

O fi fain să ai un blog cunoscut, popular, firmele să-ți trimită produse și să faci bani cu un blog, însă e fain și să scrii de plăcere, să faci blogging pentru că îți place statutul de blogger.

blogging-employees1

Sursă imagine: thesaleslion.com

8 Comments

 1. Sa lasam banii. Ei vin dupa ce se face o comuntate in jurul blogului. Pana atunci….

 2. Stii cand simti ca tot ceea ce faci e o placere?
  Cand faci ceea ce SIMTI si nu doar ceea ce se CERE!

 3. Depinde acum si care este scopul blogului tau. Unii isi deschid bloguri doar pentru sufletul lor sa-si noteze niste chetioare si sa aiba de ce se amua peste 10 ani cand le recitesc 😀

  • Nu pot spune decat ca ai foarte mare dreptate. Articolul este mai mult pentru cei care vor „sa scoata capul in blogosfera”.

 4. Daca pleci de la inceput cu premiza sa faci bani atunci ai inceput prost, ma refer in general.

 5. Te contrazic întru totul. Sunt persoane care își deschid un blog pentru a scrie pentru ei, chestii personale, și asta înseamnă că nu trebuie sa scrii într-un mod constant. Atunci nu iti pasa câte vizualizări ai, cine te citește, dacă câștigi bani (asta clar nu e scopul lor) and so on.

  • Hei Diana, am specificat de cateva ori acest lucru. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.