Skip to content

Ziua lui Valentin, o zi din import

valentine's day Românilor le place să copie tot ce prind. Pe lângă manelele care din coincidență sună ca alte melodii de prin alte țări acum am început să ne adoptăm și alte sărbători care nu ne aparțin. Pe scurt, românii importă totul, de la legume la alimentele lactate (ai mei au o mică fermă și chiar e dureros să vezi cum produsele noastre, sănătoase, naturale sunt luate în râs) până și la anumite sărbători.

Adică stau și mă întreb ce ne trebuia nouă Valentine’s Day când avem Dragobetele care e aceeași mâncare de pește. De ce trebuie să dăm la o parte tradiția și obiceiurile noastre pentru ceva care nu ne aparține.

Pot trece cu vederea această adaptare dacă îi pot zice așa însa nu pot ignora mentalitățile oamenilor față de această zi. Adică dacă tot anul nu i-ai dat fetei o floare de ce să îi dai acum ? Nu mi se pare deloc natural să oferi o floare pentru că trebuie.

Valentine’s Day e o zi în care oamenii sunt artificiali, ca brazii de Crăciun. Ăia de plastic care sunt aduși în casă doar pentru că așa trebuie. La fel și azi, 14 februarie, oamenii cumpără flori doar pentru a nu-și face o imagine de bădăran în fața persoanei iubite.

Personal nu sunt deloc de acord cu această zi, cu toate că unii o numesc sărbătoare, însă le urez tuturor sărbătoriților la mulți, mulți ani fericiți și frumoși alături de cei dragi.

 

6 Comments

 1. Coffee Coffee

  Te vei obisnui si cu ziua asta, indiferent ca iti place sau nu.

  • Eu sper că nu. Voi încerca să stau departe de ea.

 2. Lorii :3 Lorii :3

  Ah, deși pot spune că urăsc această zi (anul acesta nici nu am vrut să aud de vreun cadou în acea zi) asta nu prea mi-a plăcut. Și nu formularea articolului mă lasă rece ci atitudinea ta. Dacă nu-ți place „Valentine’s Day” de ce o sărbătorești? Ar trebui să promovezi doar lucruri pe care le faci, nu doar cele care dau bine.

  • Articolul nu are mare legătură cu Valentine`s Day, ci e doar un exemplu de atitudine care mie nu îmi place: importul de sărbători și tradiții. 😀 Și nu am încercat să promovez nimic ci doar mi-am spus părerea mea despre această atitudine.

   • Lorii :3 Lorii :3

    Cu alte cuvinte ai o opinie care lasă de dorit despre ceea ce faci. 🙂

    • Hm, eu nu prea cred asta. Hai ca discutăm în privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.