Skip to content

Vacanță în Santorini – ce ar trebui să știi

Ce poate fi mai plăcut decât o vacanță într-un loc cât mai îndepărtat și mai plăcut pe lumea asta? Cu siguranță sunt prea puține lucruri care să ne aducă mai multă bucurie, iar asta deoarece vacanțele sunt menite să ne încarce bateriile și să ne bucure cât mai mult.

Iar în acest articol mi-am propus să vorbesc despre o altă destinație de vacanță foarte populară în lume și totodată care primește tot mai multă atenție și din partea românilor iubitori de vacanțe.

Este vorba despre Santorini, insula din Marea Egee care aparține Insulelor Ciclade, din Grecia. Are o suprafață de doar 73 km pătrați, o populație de 13.600 de locuitori și este vizitată anual de o mulțime de turiști, prin urmare tot mai multe persoane caută oferte sejur Santorini.

Pe bună dreptate de altfel, mai ales dacă ne gândim la faptul că în mijlocul insulei găsim un superb lac cu apă albastră, lac format pe locul unui vulcan vechi, cel care s-ar face vinovat pentru distrugerea continentului la ultima erupere.

Printre orașele pe care nu ai voie să le ratezi pe această insulă sunt Fira și Ia. Acestea sunt poziționate oarecum strategic, în zonele înalte ale insulei. Reprezintă deci o atracție turistică deoarece aici vei găsi majoritatea hotelurilor, restaurantelor plus multe alte facilități turistice. De vizitat mai sunt, desigur, și ruinele arheologice ale vechiului Thera, mai ales dacă ești o persoană pasionată de istorie. Turiștii mai vin aici și pentru plajele accesibile, anume Perissa și Kamari, cele care te vor întâmpina cu un nisip negru de origine vulcanică.

În ceea ce privește poziționarea geografică a insulei Santorini, aceasta este situată la aproximativ 130 de mile nautice de Piraeus. Foarte interesant este faptul că transportul din Skala către Fira se face fie pe jos, sau cu măgarul. Totuși, dacă ți se pare prea solicitant drumul, poți opta pentru transportul cu funicularul, evitând astfel treptele deloc ușoare de parcurs.

Există multe obiective turistice pe care nu ai voie să le ratezi, însă și bucătăria locală te va încânta. Aici se consumă foarte mult pește și fructe de mare iar cea mai mare parte a deserturilor au miere la bază. Sigur că și preparatele grecești vor fi ușor de găsit, iar gustul lor este inconfundabil! Activitățile ce pot fi desfășurate aici sunt, la rândul lor, numeroase. De la pescuit la diferite sporturi de apă, tenis, jogging sau chiar rafting… cu siguranță nu te vei plictisi prea curând pe această insulă.

Istoria insulei este foarte bogată, existența umană datând încă dinaintea erupției vulcanului în 1500 IC. Se regăsesc mențiuni în opera lui Herodot, în care această insulă primește diferite denumiri în funcție de evenimentele istorice în care era implicată. Totuși, dezvoltarea turistică a fost accelerată abia după anii 70.

Motive să vizitezi această insulă? Sunt fără dar sau poate o mulțime! De aceea este bine să faci o rezervare din timp și totodată să urmărești deseori ofertele pentru a profita de cele mai bune prețuri.

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.