Skip to content

Trăim momentele sau le imortalizăm?

Dacă obișnuiți să mergeți la câte un concert, ați observat probabil că foarte multe persoane nu fac nimic altceva decât să stea cu telefonul în mână și să încerce să obțină o fotografie sau un videoclip cu trupa respectivă. Și nu  înțeleg deloc de ce e musai să faci asta.

Mă întreb în primul rând dacă acele persoane se mai uită la clipul filmat de ei măcar de 3-4 ori, sau la fotografiile făcute, sau pur și simplu rămân abandonate în telefon, iar la un moment dat când memoria e plină, vor fi șterse. Astfel, cu ce te-a ajutat faptul că ai filmat/pozat acel moment?

Sau, cu ce e mai diferit videoclipul tău decât restul care oricum vor apărea pe Youtube și pe Facebook după concert? Pentru că sunt oameni care lucrează în presă, au site-uri de știri sau pur și simplu cu asta se ocupă: să facă poze și să filmeze evenimente. Diferența constă desigur în calitate, pe care o găsim desigur la cei cu aparate profesioniste.

De asemenea, există deja o mulțime de fotografii și videoclipuri de pe la concerte, melodii și artiști pe care tu îi pozezi și filmezi. Deci de ce te-ai mai duce la concert să îl filmezi, dacă oricum există o filmare cu el?

Dacă mergi după concert să faci o poză cu el, e altceva. Dar așa, din spatele a nu știu câți fani, o poză e cam inutilă. De fapt, o astfel de poză te face să pierzi momente faine ale acelui abonament, doar pentru că ai vrut tu să faci o poză, și nu te vei mai bucura de acel eveniment la fel cum se vor bucura cei care au venit doar ca să se distreze.

Iar asta nu e valabil numaidecât la concert, ci și la concertele pe care natura ni le oferă, sau la diferitele lucruri frumoase pe care le observăm în jurul nostru și, în loc să ne bucurăm de priveliște, încercăm să o răpim cu camera unui telefon.

Voi cum trăiți astfel de momente?

image compressor

6 Comments

 1. Alina Valentina Alina Valentina

  Eu sunt pasionată de fotografie, așa că pozez orice chestie care îmi place, deci la ultima parte a articolului m-ai nimerit 😀 Dar în principiu prefer să mă bucur de moment/persoană/peisaj, de asta am făcut puține fotografii în ultima vreme, de se miră lumea că am atât de puține poze pe Facebook :))
  La început, când mi-a încăput prima cameră foto pe mână, era vai de bateriile ei, aș fi făcut poze încontinuu… dar, după ce am aruncat un ochi în calculator și mi-am dat seama că nu m-am uitat la pozele alea decât când le-am făcut și nici nu am de gând să mă mai uit, m-am liniștit. În ultima perioadă am pozat mai mult cărțile decât mutra mea (și vreo câteva bălării mai devreme, erau prea frumoase și nu m-am putut abține) :))
  Oricum, cred că putem să ne bucurăm de priveliște și să o ”răpim” în același timp, ca să ne bucurăm și mai târziu 😉

  • Și eu sunt pasionat de fotografie… dar când văd că toți cei din jur fac poze în loc să se distreze la un concert, e aiurea..

 2. Eu pozez aproape orice prind. Dar mai mult in calatorii. De obicei, imi rezerv cateva ore, minute, doar pentru poze. In rest… incerc sa ma deconectez de telhnologie.

  • E bine să reușești să îți faci timp pentru toate și să nu le amesteci aiurea..

 3. Husdup Florin Husdup Florin

  Personal fotografiez daca sunt in fata si pot face fotografii bune, cu formatia in prin plan, fara public. In cazul incare sunt undeva in spate, tin totusi sa fac una doua fotografii pe care le stochez in cloud, sa imi ramana tot timpul.

  • Decent. 😀 Așa se acceptă..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.