Skip to content

Top destinații turistice din Turcia

Turcia este una dintre țările preferate de români pentru vacanțe, de la an la an tot mai multe persoane alegând să meargă în concediu în această țară. Această tendință poate fi explicată destul de ușor, mai ales dacă vom compara condițiile de pe litoralul românesc cu cele din Turcia.

Turcia este pe primul loc într-un top al destinațiilor turistice preferate de români pentru vacanță. Practic, doar în 2018 au ales să își facă vacanța în Turcia peste 160.000 de români. Cifra este într-o continuă creștere, iar anul acesta numărul este cu siguranță mult mai mare.

Drept urmare, nu ar trebui să ne mire faptul că tot mai multe persoane se arată interesate de servicii de early booking Turcia, mai ales în perioada concendiilor.

Mai mult decât atât, Turcia este pe bună dreptate în topul destinațiilor preferate de români. Iar asta deoarece își întâmpină turiștii cu o mulțime de locuri frumoase care merită vizitate. Despre câteva dintre ele mi-am propus să discut și eu în rândurile următoare.

Iată câteva dintre cele mai mișto destinații turistice din Turcia:

Antalya

Conform statisticilor, majoritatea românilor care aleg să viziteze Turcia ajung în Antalya. Prin urmare, este destinația de top din Turcia, iar asta din o mulțime de motive.

Este un oraș în care te poți distra nemaipomenit de bine și totodată vei găsi ușor cazări bune la prețuri nu foarte exagerate. Dar, poate mai important decât toate acestea este faptul că plajele sunt perfecte.

Practic, în Antalya te poți bucura de mare, de plaje, dar și de arhitectură și istorie datorită numeroaselor atracții turistice din acest oraș. Fortăreața Alanya sau Amfiteatrul Aspendos sunt doar câteva exemple în acest sens.

Mai mult decât atât, în Antalya poți face nu numai plajă, ci și alpinisim. Practic, oportunitățile sunt nenumărate.

Bodrum

O altă atracție turistică minunată din Turcia este Bodrum, din regiunea sudică a Marii Egee. Aceasta a găzduit demult una dintre cele Șapte Minuni ale Lumii Vechi, mai exact Mausoleul.

Și astăzi poți vizita o mulțime de locuri superbe aici. Înainte de toate, ar trebui menționat faptul că există o plajă perfectă, în apropierea căreia regăsim o mulțime de cluburi, baruri sau cafenele.

Dar, poate atracția de top este reprezentată de Castelul Bodrum, cunoscut și cu numele de Castelul Sf. Petru.

Istanbul

Istanbul este cel mai mare oraș din Turcia și totodată are o încărcătură istorică imensă. A fost capitala Imperiului Otoman și Bizantin, iar astăzi se întinde pe două contintente.

Datorită acestui lucru se datorează arhitectura care te va da pe spate, varietățile nenumărate de preperate excelente, dar și numeroasele oportunități pe care le ai în acest oraș. Practic, te poți bucura de viață de noapte și de o atmosferă pe care doar în Istanbul o găsim.

Printre principalele atracții din Istanbul sunt Hagia Sophia, Moscheea Albastră dar și Palatul Topkapi, pe care nu ai voie să le ratezi dacă vizitezi orașul Istanbul.

Acestea sunt așadar câteva dintre destinațiile turistice de top din Turcia. Cu siguranță există multe altele care merită vizitate din toate punctele de vedere.

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.