Skip to content

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții din apropiere. Într-un golf minunat de unde nu o să mai vrei să pleci, Marmaris are o istorie foarte bogată și cucerește anual o mulțime de turiști care se îndrăgostesc de obiectivele turistice din această zonă.

Poate fi vizitat pe întregul an, vara fiind însă sezonul de top în care oferta Marmaris e foarte atrăgătoare.

De aceea mi-am propus să vorbesc puțin despre atracțiile principale din Marmaris. Sper astfel să fie de cât mai mare ajutor persoanelor care și-au propus să calce pragul acestui oraș superb în perioada următoare. Iată care sunt obiectivele turistice pe care nu ai voie să le ratezi:

Castelul Marmaris

Nu ai voie să vizitezi Marmaris fără să vezi castelul din spatele portului. Aici vei putea admira muzeul Marmaris într-un cadru cuprins de o istorie bogată, acest castfel fiind construit încă din secolul XI. A fost restaurat însă ceva mai târziu. Acesta include acum diferite muzee arheologice, galerii de artă dar, la fel de important este și faptul că de aici ți se oferă o priveliște minunată asupra orașului.

Practic, vizita orașului ar trebui să înceapă de la acest castel. Doar astfel te poți bucura de o vacanță perfectă în Marmaris.

Ruinele din Knidos

Dacă iubești istoria nu ar trebui să îți scape ruinele de la Knidos. Acestea au o măreție greu de descris prin cuvinte, arătând foarte multă atenție pentru detaliile. Aici poate fi găsit un teatru antic, o statuie care datează încă din secolul IV înainte de Hristos și o ilustrează pe Afrodita dar și templul ei. E un loc plin de istorie, care te va face să călătorești în timp.

Castelul de bumbac Pamukkale

Iubitorii de natură au și ei o mulțime de locuri de vizitat in Marmaris. Iar cel mai bun exemplu este o minune a naturii, care este sub protecția UNESCO. Aici există ape cu efecte miraculoase, fiind considerate vindecătoare, iar frumusețea locului este inimaginabilă!

Aici există mai multe izvoare termale care au format calcar ce s-a depozitat de-a lungul timpului, întregul peisaj fiind superb datorită albului care îți va fura privirea.

Plaja Turunc

De asemenea, dacă vrei să te bucuri de relaxare, de o plajă perfectă unde curățenia este la ea acasă, atunci plaja Turunc trebuie să fie pe lista ta de obiective turistice pe care nu ai voie să le ratezi. Aceasta este premiată cu Steagul Albastru pentru faptul că prezintă o curățenie lună, iar condițiile de care te vei bucura aici sunt excelente. Poți merge și cu copiii, apa crescând treptat și cu siguranță îți va fi greu să părăsești acest loc minunat.

Plaja Folk Marmaris este o altă atracție preferată de turiști, mai ales datorită poziționării sale în zona centrală din Marmaris. Mai mult decât atât, accesul este gratuit.

Mugla

Iar dacă vrei să călătorești prin împrejurimi, trebuie să vizitezi și Mugla. Este un oraș situat la 50 km de Marmaris, iar aici arhitectura este minunată. Vei putea admira clădiri vechi, fântâni dar și moschei foarte bine conservate.

Acestea sunt așadar câteva dintre cele mai atrăgătoare obiective turistice din Marmaris. Ce mai stai? Caută acum cele mai bune oferte de cazare Marmaris. Alegând să faci o rezervare din timp, vei reuși să prinzi un preț bun pentru un concediu de lux pe care să îl ții minte toată viața ta.

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.