Skip to content

Lavoare – Tipuri de lavoare, cum alegi modelul pentru baia ta

Deși poate părea anormal aici pe blog, trebuie să recunosc că am scrise o mulțime de ghiduri de cumpărături, motiv pentru care am decis să mai aduc din ele și aici. Așa că unul dintre ele este acesta despre lavoare, un detaliu ignorat de multe ori însă foarte important pentru amenajarea unei băi în care să te simți minunat.

Atunci când amenajezi o cameră trebuie să fii atent la orice mic detaliu, deoarece un simplu lucru ignorat care nu îți va fi pe plac după îți poate strica toată bucuria pe care o casă nouă o aduce. Lucru foarte valabil și în cazul lavoarelor. Pentru că există o mulțime de tipuri de lavoare, de la cele pe blat până la cele suspendate, alegerea modelului care să se potrivească perfect în baia ta nu este tocmai simplă. Aici vine însă în ajutor acest articol.

Importanța unei băi

În opinia mea, după bucătărie pe care o consider cea mai importantă cameră – motiv pentru care ar trebui să fie cât mai spațioasă – baia este la rândul ei aproape la fel de importantă. Asta deoarece reprezintă o necesitate. Acolo îți începi ziua, făcând un duș și spălându-te pe dinți, și tot pe acolo treci și seara înainte de somn, atunci când faci o baie fierbinte care să te relaxeze după o zi lungă și obositoare. Igiena este la rândul ei foarte importantă pentru o viață sănătoasă, dar o baie nu e numaidecât doar necesitate, ci și un loc în care să te relaxezi. Din acest motiv trebuie să te simți cât mai bine în acea încăpere.

Chiar și când mergi la lavoar să te speli pe față, trebuie să-ți spui zilnic că ai făcut cea mai bună alegere atunci când ai cumpărat modelul respectiv.

Cum ar trebui să fie baia ta?

Așa cum ziceam și mai sus, atunci când gândești amenajarea unei băi, trebuie să fii atent la fiecare detaliu minor. Dar până la detalii minore, ai de stabilit mai întâi ce fel de baie îți trebuie. O baie poate fi matrimonială, doar pentru copii în casele mari în care aceștia au propria baie, de serviciu într-o clădire de birouri de exemplu, și totodată trebuie să te gândești ce categorie de persoane o va folosi. Astfel îți va fi mai ușor să stabilești unele detalii precum decorul, culorile, dimensiunile căzii șamd.

Nu te grăbi să faci o alegere pe care mai apoi poate o vei regreta.

Cum să alegi lavoarul perfect pentru tine

Încă din introducere am spus că există mai multe tipuri de lavoare. Un lavoar poate fi suspendat, foarte modern, pe pardoseală ceva mai clasic sau lavoar pe blat, poate cel mai des întâlnit tip de lavoar. În funcție de decorul întregii băi, vei alege stilul lavoarului. Tematica băii nu reprezintă însă singurul criteriu după care îți vei alege lavoarul pentru baia ta. Nu trebuie de exemplu să uiți de un alt detaliu foarte important: spațiul disponibil. Nu rezolvi nimic dacă iei un lavoar mai mare sau mai mic decât ai nevoie, chiar dacă el se potrivește foarte bine cu întregul decor.

De asemenea, amenajarea unei băi poate fi destul de costisitoare. Așa că tot timpul trebuie să ai în vedere un buget în care să te încadrezi pentru a nu te trezi apoi că nu ai bani suficienți pentru a cumpăra tot ce îți trebuie. În acest sens o listă se poate dovedi a fi de mare ajutor.

Apoi mai poți ține cont și de alte detalii precum culoarea lavoarului sau chiar materialul acestuia, astfel încât să fie 100% pe gustul tău.

Acestea fiind spuse, sper că îți va fi mai ușor să alegi lavoarul ideal pentru tine.

One Comment

  1. Chiar imi e mai usor. Suntem cu mutatul si adun informatii de peste tot. Sfaturile tale ma ajuta dar te rooog nu ma pune sa ma gandesc si la buget :)) E greu sa nu arunci cu banii cand piata iti ofera atat de multe variante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.