Sunt un blogger care nu scrie despre sentimente

Ieri am primit probabil prima critică – un a constructivă desigur – de când mi-am deschis blog. Trebuie să fiu sincer și să spun că atunci când am citit mesajul m-a cam descurajat puțin și chiar m-a pus pe gânduri. Critica suna în felul următor: abordez teme vagi și scriu fără pasiunea astfel încât nu voi avea cititori.

Nu am înțeles exact ce a vrut să îmi transmită așa că i-am cerut câteva articole care, în opinia sa, sunt scrise cu pasiune. I-am cerut apoi să îmi zică și părerea despre articolele lui Cristian Florea, unul dintre bloggerii pe care îi citesc cel mai des. In schimb articolele date erau încărcate cu metafore și cuvinte frumoase, se vorbea despre sentimente și tot articolul era o mică povestioară. După ce am văzut asta m-am simțit puțin mai bine.

Sunt un blogger care nu scrie despre sentimente, cu toate că a început scriind așa. Mi-am dat seama că nu mă ajută cu nimic atât pe mine cât și pe cititor dacă scriu că sufăr din dragoste și de dor. Am scris astfel de articole însă nu mă simțeam deloc bine atunci când apăsam butonul publică. Mă simțeam expus așa că am ales să scriu despre ceea ce îmi place: blogging, internet dar și câte o opinie despre oameni iar uneori mai scriu ce mai fac.

Din câte știu există o mulțime de tipuri de bloggeri și fiecare are câte un public al său. Sunt bloggeri scriitori, bloggeri pișcotari, bloggeri care scriu despre marketing și social media dar și bloggeri care scriu articole pline de cuvinte frumoase. Ei bine eu sunt bloggerul care în loc să scrie despre sentimente și cu pasiune prefer să scriu cu drag un articol în care să spun cât de faini sunt vloggerii români sau să zic că sunt într-o lună în care am doar datorii.

E culmea că articolele în care îmi expuneam sentimentele și aveam mari așteptări de la ele, nu primeau niciun comentariu și niciun share în timp ce articolul în care am spus că sunt student mi-a adus o mulțime de încurajări și sfaturi.

M-a surprins critica deoarece eu chiar fac blogging cu pasiune și din plăcere. Am mai zis și voi mai zice faptul că bloggingul este probabil printre singurele hobby-uri pe care le am. Îmi iubesc blogul și îl privesc ca pe un copil, iar atunci când scriu câte un articol care primește comentarii simt că al meu copil a mai crescut puțin. Aici nu mă pot afirma însă eu sper că fac o treabă bună și că odată ce mai scriu câte un articol îmi mai îmbunătățesc calitățile mele în ceea ce privește scrisul.

Sursă imagini: handbagsandhandguns.com; zemanta.com

 

11 comentarii


 1. Adi, nu te lăsa descurajat de ce zic unii sau alții; așa cum ai zis și tu, sunt mai multe tipuri de bloggeri, iar fiecare citește ce îi place. Ți-ai dezvoltat foarte frumos blogul și stilul de scris în ultimul timp și ești unul din bloggerii pe care eu îi apreciez.

  Răspunde

 2. Hei,Adi!Nu lua in seama toate chestiile care ti se spun,cu toate ca stiu cat de naspa e sa ti se spuna.Axeaza-te pe ceea ce-ti place..fa in continuare ceea ce faceai pana acum cu placere,caci daca tu o faceai cu placere,inseamna ca era plin de sentimente.Cred ca tipa sau tipul,care ti-a spus ca scrii fara sentimente,a confundat tipul blogului tau.Ai mai mentionat tu intr-un articol ca nu descrii fazele de dor si durere pe blogul tau,pentru a nu face pe altii sa citeasca asta, devenind astfel tristi..sau chiar ragasindu-se pe sine.Nu,tu abordezi teme chiar faine,si mereu imi este interesant sa te citesc.Imi place ca te exprimi usor si dragut.Inspiri incredere si tot ce este fain.Esti o persoana in ale caror postari gasesti inspiratie.Deci..fii tu si fa ceea ce-ai facut pana acum.Critici sunt multi si niciodata nu mai scapi de ei. :*

  Răspunde

 3. Nici eu nu scriu despre sentimente. Mi se pare un subiect pentru fete. Am scris o perioadă despre aplicaţii pentru Android, acum scriu ce apuc. Scriu cam rar articole noi, dar asta e.

  Răspunde


 4. Poate ca si asta este un lucru bun, care te va face mai citit decat cei care scriu despre sentimente. 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.