Skip to content

Sunt produsele naturiste o opțiune ok?

Deși beau ceaiuri naturale destul de des, mai ales de când m-am lăsat iar de cafea, recunosc că eu unul nu am prea multă încredere în produsele naturiste. Iar asta deoarece de fiecare dată când aud de naturiste, gândul îmi fuge la deja clasicele leacuri băbești.

Știu desigur că sunt lucruri diferite, însă cumva eu în mintea mea l-am asociat și le-am lăsat acolo. Și totuși, observ că apar din ce în ce mai multe produse naturiste, mai multe farmacii cu produse de acest gen, mai multe reclame șamd. Și, atâta timp cât încă nu au dispărut, mă face să cred că le merge bine. Nu?

Iar cabinete naturiste sunt chiar multe, până și în Botoșani. Dacă voi căuta pe Google un cabinet naturist în București, atunci rezultatele vor fi și mai multe. Și ar fi chiar mai multe dacă ar fi toate prezente pe internet, însă nu sunt. Astfel, putem spune că acestea pot fi privite ca pe o alternativă la cabinetele medicale clasice.

Produse naturiste – merită sau nu?

Deși sunt o persoană destul de sceptică, recunosc că aș încerca produsele naturiste și probabil că o voi face curând. Totuși, este important contextul când încerci remediile de acest gen. De exemplu, eu nu m-aș baza pe produsele naturiste pentru a scăpa de o problemă pe care o consider nasoală, ci aș merge tot pe varianta clasică: injecții, pastile ori ce mai trebuie.

În schimb, nu aș avea probleme să încerc diferite ceaiuri naturiste ori chiar diferite suplimente. De fapt ideea aceasta mi se pare destul de tentantă. Iar asta pentru că mi se pare mult mai ok să-ți iei vitaminele direct de la plante, fructe sau legume, decât prin intermediul unor pastile. Deși, cumva și în cazul produselor naturiste există anumite procedee de prelucrare, prin care probabil se pierd din elementele bune.

remedii naturiste

Sunt curios însă dacă sunt persoane care să se bazeze numai pe produsele naturiste și pe leacurile de acest gen. De aceea am și scris acest articol, pentru a auzi și alte opinii. Iar asta deoarece îmi pot da seama câtă dreptate am eu și dacă opinia mea în legătură cu acest tip de produse este chiar ok. Cred însă, așa cum am zis și mai sus, că atunci când sunt probleme mai nasoale, nu ai cum să te bazezi numai pe naturiste.

De aceea, concluzia mea este că această medicină cu produse naturiste este ok, dar ca variantă secundară, dacă pot spune așa. Adică e ok să-ți iei vitaminele și alți nutrienți prin intermediul naturistelor, ori să scapi de diferite mici probleme precum ar fi de exemplu balonarea, însă atunci când simptomele sunt mai grave, e mai ok să treci pe la un doctor. Asta deoarece e mai bine să previi, decât să lași lucrurile să se agraveze luând remedii naturiste. E nevoie de niște analize, raze și de părerea unui specialist. Iar dacă nu e grav, poți lua naturiste.

Repet însă și în final: e doar opinia mea, însă mi-ar plăcea să aud și alte opinii de la cititori. Voi ce părere aveți despre remediile naturiste?

5 Comments

 1. Cristian Ursan Cristian Ursan

  Am auzit de un caz în care o familie apela doar la tratamente naturiste, şi din câte am înţeles problema era destul de gravă că toţi membrii erau bolnavi şi refuzau să apeleze la un medic, erau religioşi, dar aşa fanatici..oricum, au trecut mulţi ani de atunci, sper că şi-au mai revenit.
  La fel ca şi tine, mă bazez doar pe chestii simple şi uşoare, încerc totuşi să evit cu orice preţ spitalele, dar uneori chiar nu am cum.

  • Cazul tău sună destul de grav… a prostie mai degrabă.

 2. karambit karambit

  Salut, eu sunt putin sceptic, adica am vazut si auzit prea multe in Romanica noastra, cred ca multe din ele iti fac mai mult rau decat bine, sau nu contin ceea ce cumperi. Ca idee categoric sunt o alegere buna, insa trebuie sa te interesezi bine asupra a ce cumperi.

 3. Delia Delia

  Eu trebuia sa iau antibiotice dar medicul de familie era plecat. Am vb la telefon si mi-a recomandat antibiotic naturist (nu stiam ca exista asa ceva). Dupa 3 zile de tratament au disparut simptomele, desi tratamentul trebuia continuat pana la 14 zile. Ma tratez mai mult cu produse naturiste si pana acum au functionat. Bineinteles, ma consult cu medicul inainte. Ca si astea pot face rau daca ai vreo alergie la unul din ingredientele prezente in capsula sau ceai.

  • Foarte interesant. Atâta timp cât discuți cu medicul.. e ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.