Skip to content

Sportul ar trebui să reprezinte o prioritate

Cu toate că poate părea ciudat să scriu eu aceste rânduri, dau un spoiler și spun că ceea ce voi scrie înn rândurile următoare reprezintă chiar modul cum gândesc. Niciodată nu am făcut-o altfel!

Putem observa ușor cum tot mai mulți adolescenți fac tot mai puțin sport. Tehnologia, internetul și jocurile video reprezintă principalele motive care duc la această problemă. Lipsa orelor de sport din școli, sau numărul lor prea mic, este o altă problemă care are consecințe vizibile. Iar toată această tendință poate duce ca la un moment dat să avem probleme de tot.

Sportul e important. Probabil nu mai încape îndoială în legătură cu acest lucru. Este atât de important încât ar trebui cu toții să îl practicăm, chiar și iarna. Nu costă mult să îți amenajezi acasă un spațiu unde să faci puțină mișcare din când în când. De exemplu poți opta pentru achiziționarea unei benzi de alergat de pe https://bandadealergat.com iar astfel te doare la bască chiar și atunci când zăpada e de juma` de metru afară.

Personal, cel mai mult practic mersul pe jos. Mai ies cu bicicleta, din când în când, primăvara, dar de cele mai multe ori prefer să merg pe jos. Nu transpir și mă bucur totodată de toată liniștea și haosul din jur. Desigur că nu e suficient, mai ales că stilul meu de viață nu e chiar 100% sănătos, ci chiar departe, însă sper ca în curând să mai fac niște schimbări în acest sens. Confortul e încă pe primul loc, ceea ce nu e chiar ok.

Din fericire există însă o mulțime de opțiuni și sper să le folosesc la un moment dat. Chiar și mersul la sală mă tentează, doar că mi-e urât să merg singur să îmi prind urechile pe acolo. Cel puțin la început.

Iar toată această tentație este justificată nu de dorința de a mă face fotomodel, că am pierdut ocazia asta de mult. N-ai văzut drac mort și nici rață înecată! Mai degrabă pentru a mă simți eu – mai – în formă și totodată sănătos. Pentru că aspectele astea sunt, zic eu, mai importante decât toate. Așa că merită mai multă atenție.

Probabil că sportul va fi unul dintre obiectivele mele pentru douăzeci – douăzeci și sper să nu fie unul dintre alea peste care se pune praful. Totul ține de inițiativă, care sper să nu îmi mai lipsească de data asta. Opțiuni sunt multe, e nevoie doar de puțină voință și determinare, iar apoi totul vine de la sine. Știu eu.

Voi cum stați la capitolul ăsta cu sportul? Ce mai practicați ca să vă mențineți în formă? Poate primesc cââteva recomandări bune-bune de tot, încât să mă pun și eu pe treabă. Deci fiți convingători!

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.