Skip to content

Se merită să înlocuiești display-ul unui telefon?

Încă de când scriu pe blogul ăsta, pot spune că am schimbat câteva telefoane în acești 3 ani. Și asta din două mari motive: unul ar fi acela că sunt destul de stângaci, iar al doilea că mă plictisesc destul de repede. Așa am ajuns acum să am două telefoane, ambele cu camera principală defectă iar unul din ele cu ecranul cam crăpat. Dar încă merge. :))

Nu am fost însă niciodată cu telefonul la reparat. Iar asta deoarece de cele mai multe ori am avut telefoane nu prea scumpe, așa că reparația m-ar fi costat cam 50% din prețul telefonului. Prin urmare preferam să mai aștept puțin și să îmi cumpăr altul. Acum însă că nu am nimic cu ce să fac poze, simt nevoia unui telefon a cărui cameră principală să funcționeze.

Și dacă tot am un S3 Mini cu ecranul distrus, mă gândeam că ar fi o posibilitate să îl repar pe acela și să îl am pentru poze. Iar asta, deși nu pare a avea o cameră foarte bună, eu am fost mai mult decât mulțumit de acel telefon. Am avut chiar și telefoane cu mai mulți MP, însă pozele nu erau la fel de reușite precum le obțineam cu acel telefon.

Tot gândindu-mă la varianta asta, am ajuns azi pe www.smartmobitel.ro. Mai exact, este site-ul unui service GSM care se ocupă desigur cu reparațiile de telefoane. Am văzut că prețurile nu sunt foarte-foarte mari, deși nu am trimis niciodată până acum un aparat în service, prin curier, și nu prea mă încântă ideea. În cazurile de acest gen prefer service-urile la care pot merge personal, astfel încât reparația să aibă loc în aceeași zi pentru a ridica telefonul personal.

Acum însă am citit pe mai multe forumuri diferite păreri. Iar una dintre ele ar fi aceea că, după ce schimbi display-ul unui telefon, acesta nu va mai fi ca înainte. Cumva e logic faptul că piese pe care le vor pune, display, sticlă sau touch, nu vor fi la fel de bune precum cele originale, însă nu știu cât de mare ar putea fi diferența.

Cu siguranță e foarte enervant să ai un telefon pe care să apeși de două trei ori pentru o comandă, mai ales atunci când te grăbești, așa că acesta este un detaliu care mă face să am rețineri. Iar asta deoarece cred că e frustrant să plătești o anumită sumă de bani pentru a repara un telefon, iar mai apoi să îți dai seama că reparația nu a fost tocmai prea reușită.

Acum însă depinde foarte mult și de service-ul la care mergi, la fel ca la mașini. Dacă băieții sunt pricepuți și folosesc piese de calitate, atunci nu ar trebui să existe probleme, ba chiar să ai și câteva luni de garanție pentru piesele schimbat. Iar dacă nu, atunci cu siguranță nu vei suporta prea mult mofturile telefonului. Și totuși, încă mă gândesc la un telefon cât de cât ieftin care să aibă o cameră bună. Aveți ceva recomandări pentru mine? 😀

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.