Skip to content

Plictiseala nu-si are locul in dragoste

Numai bine ce-am intrat ieri pe Facebook și am nimerit într-o conversație în care cineva susținea faptul că în orice relație totul se termină după câteva pentru luni, asta pentru că unul din cei doi, sau chiar ambii, se plictisesc. M-a deranjat tare mult ideea în sine astfel încât nu am putut să nu intervin.

Nu am avut prea multe relații (le număr pe degetele unei singure mâini) însă știu că plictiseala nu are ce căuta într-o relație atunci când chiar simți ceva pentru persoana de lângă tine. Într-adevăr, apar uneori momente în care o oarecare monotonie predomină însă aceasta nu înseamnă cu ne te mai leagă nimic de persoana iubită ci că trebuie să încercați lucruri noi, să mergeți în locuri nevizitate etc.

Mă gândesc cum ar fi dacă toți ar gândi ca toți acești Don Juani care cred că pot avea orice fată – fată care bineînțeles nu prea știe ce vrea de la viață astfel încânt atunci când îi vede freza-ntre ochi, blugii care se asortează cu adidașii și ceasul de firmă, zic că le-a pus Dumnezeu mâna-n cap – cum ar mai arăta societatea ?

Dacă ei după două trei luni deja se plictisesc, atunci părinții lor care au decenii în spate ce ar mai trebui să facă ? Tot în acea conversație se spunea că ei sunt căsătoriți și au copii, din cele spuse reieșind faptul că o căsătorie e ca și o pușcărie din care nu poți scăpa. Ei bine eu zic că nu e așa – cu toate ca încă nu am cunoscut această existență – iar longivitatea se datorează sentimentelor.

Uitați-vă în ochii unui bunic care stă în parc cu persoana care îi e alături de zeci de ani. Veți vedea în ochii săi același drag și aceeași iubire pe care o vezi în ochii unui tânăr mire. Uitați-va în ochii unei bunici care merge la braț cu soțul său și veți vedea că acel bătrân, pe a cărei față îi veți citi greutățile pe care le-a întâmpinat în viața sa, îi oferă bunicuței siguranță.

Diferența este că acei bătrânei care se iubesc în timp ce tinerii de azi (o zic de parcă aș avea ani buni în spate) au relații care doar să dea bine pe Facebook și în fața prietenilor.

 

4 Comments

    • Vor fi o lectură tare plăcută. Multumesc asemenea.

  1. Florentina Florentina

    Astea sunt relatii?! Astea se pot numi doar placeri! P.S: Ador genul acesta de articole!

    • Sunt accesorii concepute să dea bine. Mulțumesc, atunci voi mai scrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.