Skip to content

Plantează satisfacție

Nu de puține ori am vorbit aici pe blog despre pasiuni, iar asta pentru sunt de părere că omul trebuie să trăiască făcând ceea ce îi place și ceea ce știe să facă mai bine. Acest blog reprezintă una dintre cele mai mari pasiuni ale mele și m-a ajutat cu siguranță să-mi găsesc și alte pasiuni. Una dintre ele este și grădinăritul.

Poate că nu m-a ajutat blogul direct să îmi descopăr iubirea față de natură, însă probabil m-a învățat să gândesc mai liber, mai organizat dacă pot spune așa și, așa indirect, mi-am dat seama cât de fain e să pui un copac sau o floare în pământ.

Pasiunea pentru pomicultură am descoperit-o de anul trecut, atunci când am plantat 12 pomi care acum sunt mari, motiv pentru care anul acesta am mai pus 23. Pe lângă cei 23 de pomi pe care vreau să îi mai înmulțesc toamna aceasta, am mai luat și vreo 25 de trandafiri, din care s-au prins 24, iar unul a fost rupt apoi de un câine probabil.

Ei bine, dacă aveți nevoie de relaxare eu vă recomand să plantați ceva. Puțin probabil să existe satisfacție mai mare decât aceea când îți vezi copacul înflorit și verde (iar peste câțiva ani să culegi roadele sănătoase din el) sau trandafirul cu foarte multe flori.

Să nu plantezi însă o floare pentru a o rupe apoi pentru nu știu ce eveniment, deoarece există deja o mulțime de servicii care-ți oferă Flori – aranjamente florale, ci pur și simplu bucură-te de floarea respectivă de la primul boboc, până când acesta înflorește, se usucă și cade.

Plantând o floare sau un pom vei învăța în primul rând să fii o persoană responsabilă. Asta deoarece va trebui să le uzi regulat, uneori să le aplici unele tratamente, iar alteori pur și simplu să te bucuri de frumusețea plantată.

De asemenea, într-o perioadă când defrișarea este o mare problemă a țării, mama natură se va bucura cu siguranță de gestul tău de a crea un colț verde, culoare care devine din ce în ce mai rar întâlnită mai ales în zona urbană.

Cu siguranță vei iubi și senzația de a culege roadele muncii tale, ceea ce e foarte „wow”, moment în care nu ai cum să nu fii mândru de tine.

Am citit chiar foarte multe articole ale unor psihologi renumiți pe la noi prin țară – și nu numai – care recomandau acest mod de relaxare, motiv pentru care simt nevoia să recomand mai departe acest hobby care aduce o satisfacție enormă și care, cel puțin pentru câteva momente, te face să uiți de orice grijă.

planteaza satisfactie

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.