Skip to content

O afacere care înflorește tot mai mult în România

Last updated on 19 iunie 2018

Citeam recent un articol interesant pe Digi24 despre videochat, un subiect pe care l-am mai tratat aici pe blog, de cele mai multe ori fiind articole plătite, însă care mi-au oferit posibilitatea de a-mi spune opinia în legătură cu acest subiect. Astfel, am primit acele subiecte ca pe o oportunitate, anume aceea de a mă afirma în legătură cu un subiect despre care nu se discută prea mult la noi. Cu toate astea însă, se pare că vorbim despre o afacere care e din ce în ce mai profitabilă de la un an la altul.

Conform articolului de pe Digi24, care este mai mult un reportaj decât o știre, în București există cele mai multe studiouri de videochat din Europa. Există deci numeroase studiouri, mai multe decât în orice alt oraș din Europa – conform reportajului marca Digi24 – iar unul dintre ele ar fi și LiveStudio Bucuresti.

Tot în acel articol am citit faptul că această afacere ar fi atât de profitabilă încât aduce câștiguri de sute de milioane de euro, iar numărul de persoane care au acest „job” (pentru că ar putea fi privit și astfel, nu?) este undeva la 100.000.

Desigur, multe persoane consideră că videochatul ar fi ceva imoral, iar asta pentru că există concepția că, la un moment dat, femeile care videochat s-ar întâlni cu cei care discută, de cele mai multe ori străini bogați. Acum, la capitolul ăsta nu prea știu ce să zic, însă observ că se insistă mult că nu e așa. Desigur, nu mă pot afirma pentru că nu știu.. iar când nu știu, prefer să tac.

De asemenea, trebuie de conștientizat faptul că toată treaba asta este chiar legală. De aceea nu cred că e chiar corect să comparăm videochatul cu prostituția. Cel puțin, exemplul oferit mai sus este un studio de videochat 100% legal, deci cel puțin din acest punct de vedere, acest „job” (încă am rețineri dacă să pun sau nu ghilimelele) ar putea fi privit cu ochi buni.

Dar nu despre asta aș vrea să discut în acest articol. Ci mi se pare interesant faptul că în România pare a merge cel mai bine această afacere. Și nu cred că motivul succesului este dat de faptul că doar la noi există astfel de businessuri, ci cred că sunt și alte țări în care poți face acest lucru.

Un aspect de care sunt sigur este faptul că succesul este datorat și faptului că româncele sunt frumoase, deci jos pălăria. Străinii sunt deci foarte atrași de româncele noastre, însă o fi oare ăsta singurul motiv pentru care la noi merge toată această treabă? Pentru că succes există sigur, mai ales din punct de vedere al câștigurilor. Unul dintre exemplele oferite de Digi24 este o tânără care a câștigat 25.000 de dolari într-o singură lună, adică aproape cât câștigă unii angajați în câțiva ani buni, cu salarul minim pe economie.

Și sunt sigur că ascensiunea acestei afaceri va continua și în perioada următoare, deoarece un job obișnuit este foarte prost plătit la noi, iar atracțiile financiare sunt mari.

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.