Skip to content

Nu mai dau share pe Facebook

Poate că mulți dintre voi ați ajuns la mine pe blog văzând una din postările mele din numeroasele grupuri de Facebook. Într-adevăr aceasta este o bună metodă prin care poți câștiga trafic. Totuși e o metodă mai puțin cinstită așa că de azi nu voi mai distribui articolele în aceste grupuri.

Trebuie să recunosc că am fost inspirat de fapt de către articolul lui Andrei. Mă gândisem și înainte la acest lucru însă nu am am meditat prea mult asupra faptului.

Probabil că voi pierde iar din trafic, care deocamdată nu este prea mare după cum bine știți. Totuși aș vrea să îmi creez o comunitate în jurul acestui blog așa că mă voi bucura de cititorii care îmi vizitează regulat blogul și de aceia care ajung de pe Google.

Voi da însă share pe peretele contului meu de Facebook dar și pe Twitter pentru că îmi place rețeaua asta de socializare.

Adevărul este că Andrei are mare dreptate în articolul respectiv. Până la urmă acel trafic nu te reprezintă și nu poți să depinzi de el deoarece dacă nu mai dai share, traficul nu mai apare în timp ce o comunitate va fi mereu în jurul blogului iar vizitele vor apărea regulat.

Așadar, de astăzi nu veți mai vedea articolele mele în grupurile de bloggeri de pe Facebook ci doar pe conturile mele și alte distribuiri din partea cititorilor.

social media

13 Comments

 1. Alisa Alisa

  Foarte bine faci. Eu am dat doar de câteva ori distribuire pe grupuri mai demult, dar nici mie nu mi se pare că e o idee bună. În schimb am început să-mi distribui articolele pe peretele contului meu de facebook.

  • Multumesc !:D

 2. Nu de mult timp m-am apucat de această „meserie”, dar s-ar putea să mă las şi eu. Poate doar duminica, când mă plictisesc, să mai postez prin grupuri. În cronologia de pe Facebook distribui articolele care sunt cât de cât relevante pentru cei din listă. În rest, există pagina de Facebook şi, bineînţeles, blogul (pe domeniu gratuit). 🙂

  • Te-ai puta pe domeniu propriu. Iti recomand asta ! 😀

 3. Poate o să achiziţionez vasileruscior.ro. Poate…

  • Ar arata mult mai bine. Merita investia de 40 de lei.

 4. ideea e ca astfel de grupuri sunt pline de spam in mare parte. Toti vor trafic de acolo, plin de link-uri si articole. Citeste cineva de peacolo?

  • Mai și citesc unele persoane.

  • Eu am avut intr-o zi 80 şi ceva vizite venite de pe Facebook. În general am mult mai puţine vizite venite de pe Facebook.

 5. De faza cu grupurile am trecut și eu demult…mai dau share pe propriul cont de fb dacă scriu un articol în care pun mai mult suflet, atât.

 6. VasileRuscior.Ro - Articol de VASI le R VasileRuscior.Ro - Articol de VASI le R

  […] achiziţionat acest domeniu la recomandarea lui Adrian. Încă de mult timp plănuiam să-mi iau domeniu .ro, mai ales că scriu în limba română. Tema […]

 7. Eu nu mai fac asa ceva de multa vreme in ciuda faptului ca am 2 grupuri cu peste 2000-3000 de utilizatori. Dar de, marea majoritate sunt spammeri, de aceea mi s-a cam luat sa sterg mereu spam.. etc. De multe ori m-am gandit sa sterg definitiv acele grupuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.