Skip to content

Mi-aș dori un forum

Last updated on 19 iunie 2018

Încă de când am făcut primii pași pe internet, una din pasiunile mele pe care le mai am și acum au fost forumurile. Am început cu forumurile dedicate jocurilor deoarece acestea au reprezentat și încă reprezintă probabil cea mai bună metodă de a învăța cât mai bine un joc.

Stând tot mai mult pe aceste forumuri a început să îmi placă să comunic cu alte persoane prin intermediul diferitelor topicuri. Astfel, anul trecut am încercat să dețin și eu câteva forumuri care au început bine însă nu am știut să le mențin. Primul forum a fost o comunitate de CS – greșeala mea a fost că nu am analizat mai bine nișa ca să văd cât de ocupată e – astfel încât am ajuns la un număr de 150 de membri și m-am blocat. Aveam într-adevăr 6-7 membri activi însă aceștia se plictiseau și astfel forumul a devenit pustiu și nu am mai plătit găzduirea.

Am învățat din greșeli și, văzând succesul comunității 4metin, am vrut să le creez concurență mai ales că nu erau prea multe comunități serioase de acest gen. Am început tare bine cu acest forum. Am ajuns la un număr de 300 de membri și aveam undeva la 3000 de postări. Greșeala mea a fost că nu m-am ocupat destul de mult de acest forum astfel încât m-am trezit cu o eroare de la baza de date – cred – și, windows-ul fiind reinstalat recent, nu mai aveam niciun back up. Astfel am ales să renunț.

De atunci nu am mai creat niciun forum. Acum însă vizitând câteva forumuri mi s-a făcut tare dor iar dorința mea arzătoare de a avea propriul forum a reapărut.

Aș redeschide un forum dedicat bloggerilor însă nu știu cât de activ va fi ținând cont de faptul că sunt destule grupuri pe facebook care au probabil același rol.

Ca să deschizi un forum însă, tema sa trebuie să fie numaidecât o pasiune a fondatorului. Probabil zilele acestea de vacanță mă voi gândi tare serios la deschiderea unui forum însă sper să găsesc și o temă bună. Dacă aveți sugestii, vă rămân recunoscător.

18 Comments

 1. Stoian Ciprian Stoian Ciprian

  Mi-ar face placere sa va ajut cum pot, dar timpul meu liber nu-mi permite. Si am cateva ideei despre cum ar trebui sa functioneze un astfel de forum, care sunt numai bune de pastrat! 😀

  • Voi fi încântat să le ascult.

 2. Vulpitza Vulpitza

  Forumurile sunt extrem de greu de facut si de crescut dar foarte frumoase si cu satisfactii enorme. Am crescut cu sotul meu cea mai mare comunitate de mirese din Romania care ajunsese la 20.000 pe zi, munca este enorma. Dar forumurile au un farmec aparte, nu se compara cu altceva. Succes in continuare, inceputul e greu.

  • Ai mare dreptate. Felicitari pentru succesul vostru.

 3. Și eu aș dori să deschid un forum dedicat blogging-ului de ceva vreme, dar chiar aveam nevoie să colaborez cu cineva. Crede-mă că ar prinde bine un forum pentru că nu sunt în momentu actual, iar grupurile de pe Facebook nu sunt altceva decat spam-uri, cine crezi că stă să se uite la ce se postează în ele? Deci, te interesează?

 4. Daca ai ceva idei poate intru si eu in proiect. Bineinteles daca este loc si se poate! 😀

  • Te aștept cu mare drag pe iBloguri.

 5. Forumurile nu mai sunt ce erau, lumea nu mai cauta, nu mai sta sa faca un cont pe forum, vor sa scrie direct. TPU este la putere… blogurile. Am avut si eu comuntate de Counter-Strike, dar nu mai e in voga fenomenul din punctul meu de vedere.

  • Forumuri de CS sunt cu sutele la noi în timp ce un forum de bloggeri nu prea găsești. De aceea am lansat iBloguri.

   • In ultimii ani au tot fost, din pacate n-au rezistat… dar merita sa incerci 🙂

    • Nu am nimic de pierdut.

     • Doar timpul tau, in rest… nimic nu ai de pierdut. 🙂

 6. Paul Dobrescu Paul Dobrescu

  Greu cu administrarea la forumuri. Pe bloguri e mai usor.

  • Nimic nu e ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.