Skip to content

Mai și pierzi scriind pe un blog

Despre avantajele faptului că scrii pe blog am mai vorbit de câteva ori pe aici și au mai vorbit și alții. Nu vorbește însă multă lume despre ceea ce pierzi scriind pe blog și pentru că mi-am obosit inspirația în ultimul timp, am zis că a sosit momentul ăla mare în care să vorbesc eu despre.

1.Oameni

Mereu voi spune că cel mai mare beneficiu pe care ți-l aduce un blog sunt acei oameni pe care îi cunoști datorită blogului. Am cunoscut multă lume și continui să o fac, acei oameni pe care îmi place să îi numesc frumoși reprezintă cu siguranță un aspect fain rău de tot pe care îl întâlnești după ce începi să scrii pe un blog, doar așa.. că ți-a venit ție.

Totuși mai și pierzi oameni din cauza blogului. Asta pentru că nu le va plăcea tuturor de tine, precum e și în viață, pentru că vei aborda teme mai piperate care vor deranja, că pur și simplu unora nu vor îndrăgi ceea ce faci aici așa că te vor ajuta să pierzi oameni. Dar totuși, oamenii vin și pleacă, așa că trebuie să ne conformăm, sau nu.

2.Timp și speranțe

Unul dintre cele mai ciudate lucruri la un blog, după părerea mea, sunt acele articole pentru care pui mult suflet și pentru care muncești mult, însă atenția vine la acele articole pe care le publici cu jumătate de click. Desigur că vei pierde uneori și timp, muncind la teme, scriind articole însă eu nu îl consider timp pierdut ci doar atunci când îți bați capul cu niște coduri pentru ca la final doar să alegi o altă temă.

3.Cititori

Probabil unul dintre cele mai grele lucruri pe care tre să le faci atunci când ai blog este să îți păstrezi cititorii. Pentru ei trebuie să faci multe, să le câștigi încrederea, admirația, respectul și alte aspecte de genul care, în relația dintre doi oameni, sunt foarte importante. De multe ori ajungi însă să dezamăgești oameni care mai apoi să plece iar lipsa lor chiar se simte. Eu unul am simțit lipsa multora.

4.Vei mai fi catalogat uneori

Mi s-a întâmplat de câteva ori să mi se zică faptul că-s arogant pentru că am un blog. Bine, arogant sunt de multe ori, însă blogul nu are nici măcar o mică vină. Scuzați-l, vă rog, pentru că eram arogant și înainte să-mi beau cafelele uitându-mă pe la comentarii sau scriind articole mai bune sau mai puțin bune.

Și cam astea-s câteva din lucrurile pe care le pierzi scriind pe blog, cu toate că știu că sunt bloggeri care mă citesc și care ar mai putea veni cu completări. Nu?

blog

14 Comments

 1. Evident că scriind şi continuînd activitatea blogului, inevitabil apar şi alte aspecte, care frumos le-ai trecut în revistă. Şi aşa cum comentam şi la E nevoie de curaj să scrii mereu ce simţi: „Apreciez că scrii, apreciez că scrii ceea ce simţi, apreciez că împărtăşeşti şi cititorilor blogului ceea ce simţi şi ceea ce scrii, şi mai mult decît atît apreciez sinceritatea. Şi chiar şi mai mult de atît, apreciez ceva ce în ziua de azi se găseşte din ce în ce mai greu: a gîndi, a medita, a filozofa, a te regăsi pe ţine însuţi.„, este deci un lucru fain să scrii, e un lucru fain să dai cititorilor o ocazie să evadeze chiar şi pentru cîteva momente din lumea asta zbuciumată rău de tot(!), e un lucru fain pentru că e uşor să scrii dar greu ca să transmiţi simţămintele tale, e plăcut atunci cînd cititorii te apreciază, poate şi atunci cînd te critică dar asta înseamnă că ai fost citit, cel mult cînd critica este zăpăcită rău de tot, e fain să realizezi că la un moment dat o să vezi ce de-a articole ai scris, e fain că din toate aceste experienţe înveţi cîte ceva şi eu aşa sper, că din fiecare articol ai învăţat cîte ceva, e fain di tăt, ‘şi mai !!!…
  Şi pentru că tot se pune acuşica de un nou an, aş zice să faci aşa, un fel de bilanţ, o trecere în revistă a temelor abordate, asta numai la nivel personal de făcut. Si aş mai zice să invoci Muza Inspiraţiei, alături de celelalte nouă muze (Calliope, Clio, Erato, Euterpe, Melpomene, Terpsichore, Thalia, Polyhymnia şi Urania) şi toate să îţi aducă o nouă viziune pentru noi orizonturi ale cunoaşterii, şi deci şi subiecte pentru noi articole. Şo’sî stau la pîndî pi’cîn’ o’saparî articolili pi’blog, c’abia aştiept sî li’şitesc…
  Baftă !!!

  • Tu ești unul din cititorii căruia trebuie să îi ofer o diplomă!

   • Mai comentez din cînd în cînd pentru că îmi place articolul (şi articolele în general), de asemenea pentru că am ocaziunea(!) să mă adresez în mod indirect şi celor care citesc articolul, mă adresez şi celor care citesc comentariile şi care eventual mai şi comentează. Consider că aduc plus-valoare articolului: astfel articolul devine mai puternic prin legăturile care se creează, iar blogul devine mai puternic. Şi odată cu el – noi toţi devenim mai puternici.

 2. Nu cred că am pierdut ceva care să merite menționat din cauza blogului! Eu cred că am avut doar de câștigat! 😉

  • Atunci e super totul!:D

 3. Alina Valentina Alina Valentina

  Mă simt mândră că mă aflu printre oamenii frumoși câștigați datorită blogului 🙂
  De pierdut, în afara celor enumerate de tine, am pierdut încrederea în mine, așa cum am scris și în ultimul articol. Dar încă nu s-a împlinit anul de ”blogging”, așa că am timp să mai pierd :))

  • Să știi că te afli!:D La mine blogul nu prea a influențat încrederea..

 4. De când scriu pe blog, pierd noţiunea timpului. Mă apuc de scris articole şi uit că mai am ceva de făcut. În altă ordine de idei, pot spune că de multe ori am de câştigat critici atât online cât şi offline (cel mai des). Cele offline îmi plac pentru că le primesc direct de la oamenii pe care îi cunosc dar cele online îmi dau o satisfacţie enormă deoarece întotdeauna le primesc de la persoana cu numele „Anonim”. De exemplu, un cititor mi-a scris că sunt retardat. Acest „Anonim” mi-a oferit o idee minunată de articol.

  • E bine să găsești surse de inspirație și atunci când ești jignit. Treci la un alt nivel așa!:D

 5. Mirabela Mirabela

  Pierd timp pentru studiu de când am blogul, dar nimic mai mult. Pasiunea mea mi-a adus oameni faini în viață și mi-a dat și câteva momente de fericire. Am trăit și eu toate ideile prezentate de tine, dar ni se întâmplă tuturor, nu? 😀
  A…îmi mai pierd și încrederea în mine mai mult decât dacă aș eșua în alt domeniu. Nu tot timpul suntem înțeleși, mai suntem și trași de mânecă…

 6. Si eu pierd timp, poate nu atat de mult cat trebuie pentru ca nu fac asta full time.

  • Puțini sunt cei care o fac full-time. 😀

 7. Delia Delia

  Cum sa fii arogant daca ai blog? :)) Cred ca oamenii care iti spun asta exagereaza.

  • Am auzit asta de câteva ori, crede-mă. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.