Skip to content

Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă era vorba de un club de maneliști

Atunci când se întâmplă o tragedie, majoritatea persoanelor încearcă să se afirme cumva, indiferent dacă au dreptate sau nu. În loc să fie alături sufletește familiilor îndurerate, privesc o tragedie doar ca pe o metodă de a afirmare care poate va duce la viralizare. Așa s-a întâmplat și acum.

Probabil știți și voi despre ce e vorba. Iar dacă nu știți deja, ei bine 27 de tineri au murit într-un local unde avea loc lansarea unui album de muzică rock, de Halloween. Iar faptul că se asculta muzică rock și că mai era și Halloweenul a dus la fel și fel de opinii, dacă le pot numi așa.

Conform unor opinii, acei oameni care pur și simplu au avut chef să asculte niște muzică bună, live, plictisiți de Radio ZU, Kiss Fm și de melodii precum Da mamă, sunt beată sau care nu au vrut să asculte cât de multă valoare are interpretul, au murit pentru că ascultau rock și pentru că era Halloween.

Da, Halloweenul nu este o sărbătoare care să ne aparțină, ci e împrumutată. De asemenea e o sărbătoare ceva mai stranie, însă asta nu înseamnă că e o zi în care vorbim cu Satan pe Facebook. De fapt, dacă stăm și ne gândim mai bine avem și noi Sf Andrei în care în unele locuri se dau geamurile cu usturoi pentru a ține moroii departe. De asemenea în multe locuri de Anul Nou lumea se maschează în tot felul de ființe draconice.

Asta nu înseamnă că nu ar trebui adoptată și la noi sărbătoarea, iar dacă am gândi așa atunci de ce ne mai cumpărăm mașini nemțești și de ce vorbim limba engleză și învățăm germană, chineză sau japoneză? Că doar nu sunt ale noastre, și poate că vorbindu-le ne-am apropia de Satan care ne-ar arde într-un local unde cântă Guță live.

Cât despre muzica rock, vă asigur că cei care ascultă acest gen sunt doar niște oameni normali, mult mai grozavi și mai interesanți decât acele persoane care se plimbă prin oraș cu sistemul audio din mașină la maxim pe melodii de-ale lui Connect R sau ceva manele. Este o muzică mai agresivă, într-adevăr, însă nu toate stilurile de rock sunt așa. Nu știu, ce-i drept, ce gen de rock aborda trupa respectivă aseară. Însă orice stil ar fi cântat, nu înseamnă că în acel local era ceva ritual de venerare al lui Satan sau alte lucruri, la fel cum în discotecile unde se ascultă manele nu toți au bani, femei și valoare.

Incidentul pare a fi unul banal, după cum bine am citit un articol scris de către o persoană care a fost în acea seară în local. Totul a pornit deci de la niște artificii pe care deseori le punem pe un tort, deci – dacă e să citez persoana respectivă – la fel de bine ar putea arde o familie de ziua aniversară a copilului cel mai mic. Nu?

Și totuși, mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă nu era un local rock, ci era un concert de manele, nu pe 30 ci pe 28. Ce s-ar mai fi spus atunci?

Oare cât de penibil trebuie să fii să cauți motive de genul pentru a explica o tragedie despre care nici măcar nu ar trebui să discutăm, atât de tristă e.

muzica rock

3 Comments

  1. Alina Valentina Alina Valentina

    Dumnezeu să mă ierte dacă greşesc, dar dacă o asemenea tragedie ar fi avut loc într-o mănăstire, ce s-ar mai fi spus? Că aşa a vrut Dumnezeu sau că le-a pus credinţa la încercare?
    E trist ce s-a întâmplat şi e la fel de trist că unii nu ştiu ce înseamnă respectul pentru cei îndoliaţi…

  2. Mie mi se pare încă o chestie tâmpită făcută de media, chestie care este făcută astfel încât să iasă Oprea din vizor, și se face cancan pe seama morților. Că Halloween, că Paștele, că e Crăciunul, tot aia era. Dar acum au găsit ăștia „deștepții” motiv să zică.. „Păi ce să faci, rockerii îl venerează pe Satan și s-au dus cu el de Halloween.”, oameni proști de altfel, și care nu știu măcar originile acestei sărbători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.