Lucruri pe care trebuie să le știi despre credite

Ofertele pentru credite și companiile care oferă împrumuturi au apărut în ultima vreme precum ciupercile după ploaie. Cu toate aceste noi oferte, au crescut și tentațiile, iar tot mai mulți români caută să facă un credit atunci când au nevoie de câteva ceva. Totuși, nu trebuie să faci un credit pe repede înainte – precum e reclama – ci trebuie să fii cumpătat, asta deoarece e musai să știi câteva lucruri despre credite. După ce consideri că ești suficient de informat despre cum stă toată această afacere, poți căuta ofertele de împrumuturi rapide nebancare sau chiar bancare, în funcție de ceea ce dorești.

Vei putea să dai înapoi banii împrumutați?

Mulți fac acele credite pe repede înainte fără a se gândi dacă îl pot plăti înapoi. Mai ales că acum poți face un credit cu buletinul, aproape oricine poate lua niște bani doar că astfel apar și tot felul de persoane care se gândesc doar la ziua de azi, iar mai apoi se trezesc că nu pot plăti acei bani înapoi. De aceea eu cred că nu trebuie să faci un credit decât în situații în care chiar ai nevoie, dar gândindu-te totodată dacă îl poți achita după.

Caută cea mai bună ofertă și citește bine fiecare mic detaliu

N-au fost deloc puține cazurile când persoanele s-au plâns că au plătit înapoi cu vârf și îndesat, iar de cele mai multe ori asta se întâmplă din propria vină. Asta deoarece nu citesc cu atenție sau chiar deloc contractul pe care îl semnează atunci când iau un credit. Acolo trebuie să fie specificat orice mic detaliu despre dobânzi, comisioane, taxe și despre alte aspecte de acest gen, astfel încât clientul să fie informat corect încă de la bun început. Dacă mai apoi apar dobânzi mai mari sau care nu sunt specificate în contract, poți trage firma la răspundere, dar dacă apar costuri suplimentare din simplul fapt că nu a fost citit contractul, nu poate face nimeni nimic.

De asemenea, nu trebuie să te grăbești să faci un împrumut încă de la prima firmă care îți apare în cale, ci trebuie mai degrabă să analizezi ofertele mai multor companii, astfel încât tu să beneficiezi de cea mai bună ofertă din toate.

Perioada pe care faci creditul, un alt detaliu important

În general – bineînțeles că pot exista și excepții – cu cât o perioadă este mai mare, cu atât ai de dat mai mult înapoi. Astfel încât, perioada pe care o ai la dispoziție pentru a da banii înapoi, ori numărul de rate dacă putem spune așa, este un detaliu peste care nu trebuie să treci cu vederea. Dacă există posibilitatea, cel mai bine ar fi să optezi pentru o perioadă scurtă astfel încât să scapi cât mai repede de datorie.

Așadar, acestea fiind spuse, sper că aceste informații vor fi de ajutor pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.