Acasă Imi place Grădinăritul, o pasiune cu multe satisfacții

Grădinăritul, o pasiune cu multe satisfacții

Autor

Data

CATEGORIE

Deși am o perioadă mai nasoală, venirea primăverii este un motiv de bucurie. Este sezonul meu preferat în care de regulă mă simt cel mai bine. Moralul e sus, la fel și cheful de viață. Iar asta pentru că natura revine la viață, ceea ce e superb.

Am vorbit de multe ori aici pe blog despre grădinărit. Este una dintre pasiunile mele cu care mă mândresc și pe care doresc să o fructific în fiecare zi. Partea mișto e că pe internet găsești o mulțime de idei de amenajări pentru grădină. Kalongarden.ro este doar un exemplu în acest sens.

Este unul dintre site-urile de unde eu mă inspir. Mă rog, momentan nu am pus prea multe în practică. Mai întâi aștept să am curtea liberă iar mai apoi mă pot apuca ușor-ușor de treabă.

Deși toată lumea ar începe cu renovarea casei, eu probabil că sunt primul nebun care începe din curte. Mă rog, doar cu acele locuri care nu vor fi afectate de construcțiile următoare.

O grădină trebuie să fie numaidecât verde

Nu cred că există ceva mai frumos pe lume decât cei doi vișini ai mei din fața casei care înfloresc superb în fiecare primăvară. Pomii, iarba verde și florile fac o grădină să fie superbă.

În ciuda tuturor amenajărilor, tot ce e natural va arăta foarte bine. Desigur că dacă pui și câteva pietre, o mică baltă, niște gărduțuri cu aspect rustic, totul va constitui o imagine desprinsă de prin revistele de amenajări.

Nu e simplu dar nici greu să faci toate aceste lucruri. Cu multă ambiție, îndemânare (ceea ce eu nu am) dar și cu ceva răbdare, vei reuși să le faci pe toate. Iar dacă ai două mâini stângi, așa ca mine, cu siguranță vei găsi o persoană pricepută care să te ajute.

Recondiționarea e baza

Sunt o mulțime de idei de recondiționare a peturilor de plastic, a borcanelor, a paleților, a cutiilor șamd. Cu toate sunt încântătoare. Deși în realitate nu ne-am gândi niciodată să facem așa ceva, în poze arată atât de bine.

Iar cum astfel de lucruri le aruncăm din belșug, în mod dăunător adesea, am putea să le folosim în scopuri mai practice și mai estetice.

Să vezi o plantă sau un pom cum crește.. e mirific!

Nimic nu e mai satisfăcător decât să vezi un pom cum crește de la un an la altul. Am vreo 30 și ceva și în fiecare an cresc tot mai mult iar recoltele sunt de asemenea mai bogate. Deși sunt încă micuți, anul trecut am avut suficient de multe mere, chiar și câteva cireșe cu care m-am lăudat în mai.

Trandafiri am pus de asemenea o mulțime. Iar întreaga mea grădină e plină de culoare atunci când ei înfloresc. Peisajul este de asemenea minunat.

Cum să dai toate aceste bucurii pe o viață la bloc? Deși acum sunt băiat de oraș am noroc că stau tot la casă. Nu am curte, dar cel puțin mă despart doar două uși până afară. Nu mă simt captiv.

Iar o dată la două săptămâni, uneori mai des și alteori mai rar, merg acasă. Către libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente