Acasă Diverse GPS separat sau pe telefon?

GPS separat sau pe telefon?

Autor

Data

CATEGORIE

Dacă cu vechea mașină abia am făcut vreo 10.000 de km într-un an, cu Golful am deja peste 20000 făcuți în doar câteva luni. Am șofat mai mult anul acesta iar nu de puține ori am mers în locuri pe unde nu am mai fost până acum. Iar în cazurile acestea m-am descurcat datorită GPS-ului. Asta deoarece nu sunt genul de persoană care să stea cu ochii-n patru după semnele de circulație, ci prefer mai degrabă să fiu atent la drum și să mă anunțe GPS-ul pe unde să merg.

Totuși, de fiecare dată am folosit telefonul pe post de navigație GPS și trebuie să spun că s-a descurcat de minune. Bine, poate că am avut noroc că am avut mereu semnal și internet mai tot timpul la dispoziție, fără număr cum s-ar spune. Mai nasol a fost atunci când primeam câte un apel și trebuia fie să răspund, sau să resping, iar mai apoi să pun telefonul la loc șamd. În principal, din aceste motive mă gândesc că un GPS separat ar fi mai bun. Asta deoarece îl pui în suport și îl lași acolo, deci nu mai ai bătăi de cap.

navigație gps

Și am văzut că nu sunt nici foarte scumpe GPS-urile, iar în general prețul depinde în primul rând de mărime, actualizările hărților și brand. Desigur că un gps mai mare de la un brand renumit prezintă mai multă siguranță, deoarece atunci când te sărăcești să iei ceva ieftin, de multe ori rămâi dezamăgit. Totuși, ceva la preț mediu cred că ar fi ok, și nici nu trebuie să fie chiar foarte mare, că doar nu urmăresc filme pe el. Un singur lucru mă pune însă pe gânduri: hărțile.

Am văzut multe produse cu actualizări pe viață. Presupun că acelea le faci conectând gps-ul la calculator iar apoi softul se va actualiza, sau ceva de genul. Totuși, cineva mi-a spus că și-a luat un GPS care îl băga pe străzi cu interzis, ceea ce nu e chiar ok, mai ales dacă te trezești și cu o amendă. Singura explicație ar fi aceea că nu și-a făcut actualizările probabil, iar de aceea îl băga aiurea, că altfel nu îmi explic.

Din punctul ăsta de vedere, telefonul s-a prezentat mereu excepțional. Chiar și când nu eram eu atent și făceam stânga mai repede, imediat actualiza ruta pentru a mă scoate de printre blocuri, ori din pădure, ori de unde mă mai băgam. Dar telefonul are însă și dezavantaje, așa cum ziceam și mai sus. De exemplu te poate suna cineva, ori trebuie să îl ții la încărcat, și chiar dacă ai baterie, atunci când ajungi la destinație nu prea vei mai avea. În cazurile de genul poate fi utilă o baterie externă, însă e mai comod să nu stai cu cabluri după tine.

Așa că, dacă folosiți un GPS de care sunteți mulțumiți, o recomandare e binevenită.

3 COMENTARII

  1. Am folosit Waze pe telefon, nu foarte des, ci doar la drumurile mai importante care le fac. E mişto pentru că mă anunţă cînd stau “băieţii” la pîndă, sau chiar şi accidente, gropi sau reparaţii ale drumului. Waze necesită conexiune de internet pentru a primi aceste avertismente, dar consumul de date mobile este rezonabil (concret, la un drum de 850 km a “consumat” cam 0,27 GB de date). Sînt şi alte aplicaţii de GPS care nu necesită conexiune la internet, dezavantajul fiind că nu pot anunţa evenimentele din trafic. Totuşi pentru o utilizare intensivă a GPS-ului, personal sînt adeptul unui GPS dedicat, pentru că aşa este să se întîmple: cînd intersecţia mai importantă şi mai aglomerată, hăpt atunci se găsăşte careva să sune… Şi cel mai des, doar pentru că altceva mai bun nu are de făcut.

  2. Eu folosesc doar Waze pe telefon, este mult mai friendly, are multe notoficari privind starea carosabilului, radare, etc, insa cand plec la drum am tot timpul la mine si un gps clasic, un tomtom pentru ca nu se stie niciodata, poate nu raman fara net sau se duce tel si incep problemele…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Sportul ar trebui să reprezinte o prioritate

Cu toate că poate părea ciudat să scriu eu aceste rânduri, dau un spoiler și spun că ceea ce voi scrie înn...

Comentarii Recente