Skip to content

Ghid de vacanță: Nisipurile de Aur

Zlati Piasati, sau Nisipurile de Aur după traducerea în limba română, este considerată cea mai atrăgătoare destinație de vacanță din Bulgaria. Aici vin turiști nu numai din Bulgaria și România ci și din țări mai îndepărtate, așa cum este Germania, Rusia, Franța sau Anglia. Dezvoltarea stațiunii a început din anul 1957 și în nu foarte mult timp a devenit un foarte modern complex de vacanță, unde poți petrece un concediu minunat și unde te bucuri de condiții de nota 10.

De aceea, în acest articol mi-am propus să fac un scurt ghid de vacanță pentru persoanele care doresc să își petreacă următorul concediu în Bulgaria, la Nisipurile de Aur.

Cum ajungi la Nisipurile de Aur

Dacă ți-ai găsit deja cazare în unul dintre cele mai bune hoteluri all inclusive Nisipurile de Aur și dorești să îți plănuiești întreaga vacanță, te întrebi probabil cum poți ajunge în această stațiune. Ei bine, ai multe variante la îndemână.

Nisipurile de Aur este o stațiune situată la doar 17 km de Vamă, așa că se poate ajunge foarte ușor și cu mașina. De la București până în această stațiune nu ai mai mult de 335 de km, așa că vei putea merge cu întreaga familie și cu toate bagajele într-un mod foarte comod, cu mașina personală. Atenție însă! Dacă mergi cu mașina, trebuie să o parchezi într-o parcare cât mai sigură, păzită și supravegheată video.

Dacă nu ai mașină sau pur și simplu nu vrei să conduci ci mai degrabă să te bucuri de peisajele de pe drum, atunci poți opta și pentru călătoria cu autocarul. Agențiile de turism au fel și fel de oferte iar pentru un drum dus întors nu vei plăti mai mult de 200 de lei.

Poți, de asemenea, să optezi și pentru călătoria cu avionul, Aeroportul Internațional Varna fiind cel mai apropiat aeroport. Te vei bucura de o călătorie rapidă și astfel vei beneficia de mai mult timp pe care îl vei putea petrece în această stațiune perfectă.

Alegerea o vei face în funcție de propriile preferințe dar și de bugetul de care dispui.

Ce obiective turistice să vizitezi

Din punct de vedere al obiectivelor turistice, stațiunea Nisipurile de Aur se prezintă, de asemenea, excelent. Cei mai mulți turiști sunt atrași de plaja imensă și perfectă a acestei stațiuni însă există și alte obiective turistice care te vor încânta.

Nu foarte departe de stațiune vei găsi Parcul Național Nisipurile de Aur, unde vei putea admira o mulțime de animale precum cerbii, iepurii, veverițele sau chiar vulturi. Mănăstirea Aladja, Biserica Sf Nikola dar și Muzeul Istoric sunt alte câteva obiective turistice pe care nu ai voie să e ratezi. Trebuie să mai vezi și Turnul cu ceas Sf. Ioan Botezătorul dar și Muzeul Etnografic.

Cu siguranță vei face multe fotografii pe aici. În stațiune mai există, de asemenea, o roată imensă care îi bucură pe turiști, indiferent de vârsta lor. Aquapolis, parcul acvatic al stațiunii, reprezintă o altă atracție de top.

Viața de noapte

În ceea ce privește viața de noapte, aici vei găsi atât cluburi cât și cazionuri excelente. Iar cele mai bune recomandări pe care ți le putem face este cazinoul hotelului Internatonal dar si clubul Satra de Tigani Tziganskyi Tabor. Vei găsi, de asemenea, multe alte cluburi, așa că merită să le încerci pe toate.

Acestea fiind spuse, îți urez o vacanță cât mai faină!

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.