Skip to content

Fotbalul nu e singurul sport existent

Unul din puținele lucruri care nu îmi plac la România este faptul că, la capitolul sport, majoritatea persoanelor nu știu decât de fotbal și atât. De ceva timp se mai vorbește mai mult și despre tenis, mulțumiri Simonei Halep, iar asta mă încântă puțin deoarece află și românii că există și alte sporturi, nu numai fotbal.

Recunosc, și nu cred că o fac pentru prima oară aici pe blog, nu mă pricep la niciun sport. De fapt, mă descurc binișor ca portar la fotbal dar în rest mai nimic. Am mai jucat ping pong din plăcere și cam atât. Sunt foarte stângaci la multe activități d-astea fizice, așa că nu prea excelez la sporturi, motiv pentru care nu practic decât ciclismul uneori, doar de plăcere, și mai alerg din când în când.

sporturi

Totuși chiar dacă nu mă prea pricep la sporturi, îmi place să le urmăresc, motiv pentru care programele de sport sunt printre primele în grila TV-ului meu. Urmăresc meciurile de fotbal din afară, pentru că fotbalul românesc m-a dezamăgit foarte mult, meciurile de tenis ale Simonei Halep, îmi place și snookerul, mă uit chiar și la jocurile olimpice dar și la handbal uneori. De asemenea nu ratez nici alte sporturi care mi se par interesante.

Mi-ar plăcea însă ca românii să ofere atenție mai multor sporturi pe care să le și promoveze totodată. De exemplu pe acest site de știri sportive citesc deseori articole despre tenis atunci când nu am timp sau chef de TV și observ că spre deosebire de site-uri de știri de la noi, Sport.ro de exemplu, se vorbește mult și despre celelalte sporturi nu doar despre fotbal, cum e în cazul nostru. O fi oare acesta unul din motivele pentru care presa noastră nu este prea apreciată?

Poate că într-un fel este și vina noastră, a suporterilor. Zic asta deoarece există un număr foarte mare de români iubitori de fotbal, motiv pentru care nu oferă atenție altor sporturi. Din această cauză nici ziarele și televiziunile nu pot promova prea multe celelalte sporturi, deoarece nu li s-ar vinde prea bine știrile iar ratingul nu ar fi prea mare, iar până la urma urmelor totul stă în profit. Adică cel puțin la noi, dacă nu există profit cât mai mare, nu prea se face treabă bună ci se renunță repede.

tenis

Cred însă că sportul este și el o manifestare a artei și, precum în cazul muzicii sau a picturii, trebuie practicat în primul rând cu cât mai multă plăcere. Zic asta deoarece unde există plăcere, voință și dorință se văd și rezultatele. Dacă toată treaba se face pentru bani, atunci nu vom rămâne decât cu dezamăgirile de prin grupele Europa League și doar cu bucuria pe care ne-o mai oferă Simona Halep. Și cam atât.

Voi, dragilor, ce sporturi mai urmăriți și ce îmi recomandați mie să vizionez și chiar să practic? Cine știe, poate că voi descoperi cu ajutorul vostru sportul la care peste câțiva ani voi fi campion iar site-urile de știri vor scrie despre mine. Eh, cum sună asta.

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.