Acasă Blogging Din ce magazine online faceți cumpărături?

Din ce magazine online faceți cumpărături?

Autor

Data

CATEGORIE

Văzusem pe un grup faptul că doar 2 din 10 români fac cumpărături online, ceea ce mi se pare foarte puțin. Totuși, e ușor de observat faptul că românii au început să aibă încredere în cumpărăturile online, iar ăsta e un lucru bun. De exemplu, dacă în urmă cu câțiva ani, la mine în sat venea curierul mai mult doar pentru mine, acum văd mașini ale firmelor de curierat tot mai des. Ceea ce mă încântă.

Totuși, cred că mai există o problemă. Anume faptul că facem cumpărături doar din câteva magazine online, iar restul sunt cumva rămase în umbră. Ceea ce nu e chiar atât de bine, deoarece nu prea există concurență, iar giganții pot face ce au ei chef, fără să-și piardă poziția.

Un singur magazin, ori mai multe magazine online?

Deși fac o mare parte din cumpărături numai de pe internet, recunosc că nu am încercat prea multe magazine. Cel mai des fac de pe eMag și de pe Libris, dar am mai trecut și pe la PCGarage ori pe la TârgulCărții, mai nou. De câteva ori am mai cumpărat lucruri și de pe Okazii, însă cam atât. Deși există mult mai multe magazine online.

Nu mai este mult până când vine primăvara și, după cum bine am mai scris aici pe blog, sunt pasionat de grădinărit. Aș vrea însă să îmi fac „munca” mai ușoară, iar asta e posibil desigur datorită tehnologiei. În principal mi-ar trebui un atomizor, și există multe magazine online de unde aș putea cumpăra unul. Unul dintre ele ar fi și www.tehnicbazar.ro, care pare a fi un magazin pe tematica ce mă interesează, iar prețurile sunt destul de bune.

cumparaturi online

Desigur, aș putea fi comod și să cumpăr un atomizor dintr-un magazin de unde am mai cumpărat deja, ori chiar dintr-un magazin clasic. De pe Dedeman de exemplu. Prefer însă să încurajez unele proiecte de acest gen deoarece sunt sigur că eu, în ipostază de client, voi avea de câștigat mai târziu.

Iar când spun „câștiguri” mă refer la faptul că va exista o concurență mai mare între magazinele online, iar acestea vor organiza deseori reduceri pentru a câștiga noi clienți. Cei care profită cel mai mult în acest sens sunt desigur clienții.

Nu știu exact cu ce firmă de curierat lucrează, însă mi-ar plăcea să lucreze cu o firmă serioasă, deoarece achizițiile de pe un site de acest gen sunt destul de costisitoare. Totuși, n-am avut niciodată probleme cu livrarea coletelor, așa că nu mă prea îndoiesc.

Voi de unde faceți cumpărături online?

Așadar, principalul motiv pentru care am scris acest articol este să aflu din ce magazine online face lumea cumpărături. Așa că termin acest articol cu întrebarea de mai sus, cu speranța că voi primi cât mai multe răspunsuri de la cititori: voi din ce magazine online faceți cumpărături? Dintr-un singur magazin, precum fac majoritatea, ori din mai multe? Desigur, să nu fiți timizi și să oferiți și exemple totodată, pentru a afla și eu ce magazine online mai sunt preferate de cumpărători.

8 COMENTARII

  1. Aproape de fiecare data am cumparat de pe eMAG. Daca alegi sa mergi pe mana “magazinelor mici” s-ar putea sa te alegi si cu o mica teapa. In plus, eMAG nu numai ca are avantajul de credibilitate, ci are si preturi mai bune.

  2. Cel mai frecvent cumpar de pe Fashion Days ca deh sunt femeie si fac shopping :)) Carti am luat cel mai mult de pe Elefant sau de pe https://wordery.com/ si Booksexpress cand vreau carti in enlgeza. Electronice/electrocasnice cumpar rar, dar tin minte ca am luat de vreo 2 ori de pe Emag. Si to haine mai cumpar si de pe site-uri din afara 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente