Acasă Diverse Deseuri sau resurse? Colectarea selectiva face diferenta

Deseuri sau resurse? Colectarea selectiva face diferenta

Autor

Data

CATEGORIE

In Europa ultimilor ani se adopta din ce in ce mai multe legi, reguli si directive cu privire la modul de organizare al deseurilor si la felul in care acestea pot fi colectate cat mai eficient. Colectarea selectiva are rolul de a proteja mediul inconjurator si de a ne imbunatati starea de sanatate. Cum? In primul rand, atata timp cant nu vom mai amesteca deseurile menajere cu cele ce pot fi reciclate, vom proteja resursele naturale precum padurile. Padurile automat ajuta in producerea oxigenului si scaderea cantitatii de dioxid de carbon emis de autovehicule.

Dioxidul de carbon este daunator sanatatii omului. Este un cerc ce, daca este intrerupt, duce la incalzirea necontrolata a atmosferei, fenomene extreme si aparitia unor boli grave la populatii din ce in ce mai tinere. Acesta este doar un exemplu despre cat de nociva este indiferenta omului fata de mediu si fata de modul in care gestioneaza aruncarea deseurilor. Colectand selectiv produse de hartie carton, dar si pastic, metale si alte lucruri vom contribui la reutilizarea acestora si automat pastrarea intacta a resurselor naturale.

De aceea, magazinul online cosuri-europubele.ro vine in ajutorul cetatenilor responsabili prin comercializarea unor cosuri colectare selectiva. Acestea sunt disponibile pe site la orice pret, in dimensiuni diferite, destinate oricarui spatiu. Pot fi amplasate cosuri gunoi speciale in parcuri, dar si in cladiri de birou, scoli si chiar in propriile curti. Iata cateva modele recomdandate de cosuri menajere si pentru colectarea selectiva:

1. Cosuri de gunoi Multipat pentru colectare selectiva, la 30L si 60L. Acestea sunt cosuri de gunoi de interior de capacitate medie cu un capac oscilobatant, disponibile in 4 variante de culori. Respecta normele legislatiei in vigoare privind colectarea selectiva a deseurilor, fiind potrivite pentru orice tip de spatiu de birou si alte zone publice.

2. Cosuri cu capace rabatabile, de 45L, tot pentru colectare selectiva. Cosurile de acest tip sunt ajutorul ideal in sortarea deseurilor in birouri, scoli, spitale. Cosurile sunt superpozabile. Suprafata neteda usureaza curatarea. Forma si marimea cosurilor sunt proiectate special pentru colectarea de hartii de birou sau sticle PET. Cosurile de gunoi pentru reciclare selectiva sunt ideale pentru cladiri de birouri, centre comerciale, scoli, spitale.

3. Cosuri cu suport metalic pentru colectarea selectiva a deseurilor, la 25L. Acestea sunt cosuri pentru reciclarea selectiva a deseurilor menajere sunt realizate din metal de calitate vopsit in camp electrostatic fiind asezate pe un suport metalic foarte stabil de culoare albastra si sunt inscriptionate conform reglementarilor legale. Sunt ideale pentru spatiile comerciale, unitati medicale, centre administrative, spatii birouri.

4. Europubela pentru gunoi. Europubela de 240 L este fabricata din polietilena de inalta densitate de provenienta pura prin sistem de injectie fiind destinata colectarii selective a deseurilor.  Rezista la radiatii ultraviolete si la temperaturi extreme (foarte scazute sau foarte ridicate -40 + 80 grade C) si la coroziune chimica si la actiunea agentilor biologici (garantat cu certificate de calitate). Datorita volumului mare, modelul este potrivit pentru folosirea in zone cu trafic mare precum parcuri, zone rezidentiale, spatiile de langa magazine, etc. Codurile culorilor europubelelor sunt: – galben: plastic, PET – negru: gunoi menajer – albastru: hartie, carton – verde: sticla – rosu: substante periculoase.

Pe site sunt disponibile mult mai multe exemple, adaptate oricaror necesitati de colectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente