De ce-mi plac filmele cu acțiune medievală

Am văzut Spartacus cu sufletul la gură. Apoi m-am uitat la Game of Thrones și, chiar dacă încă nu l-am terminat (am luat prea multe spoilere), nu pot să nu recunosc faptul că e unul dintre cele mai bune seriale. Aseară am terminat și sezonul 3 din Vikings, de fapt spre dimineață, iar acum mă gândesc să mai caut ceva serial de acest gen, sau măcar 2-3 filme. Asta pentru că-mi place al naibii de mult acest gen de filme.

Dacă aș fi nevoit să aleg între SF și această acțiune medievală pe care o menționam și în titlu, balanța s-ar înclina clar către partea a doua. Iar motivele-s destul de ușor de înțeles, cred eu.

Îmi place cum acest gen de filme reușește să pună problema mai multor aspecte și să ne-o prezinte sub o altă formă decât după cum le vedem astăzi. De exemplu lupta pentru putere poate fi considerată o luptă proprie zisă, în care cel mai puternic sau cel mai bun strateg câștigă, în timp ce astăzi treburile au loc cu totul altfel. Mai multe mârlănii. Nu zic că în aceste filme nu ar exista interese și manevre făcute pe la spate însă farmecul parcă este altul.

Îmi place desigur și cum este expusă lupta pentru supraviețuire sau pentru iubire. Probabil că nu există dovadă mai puternică de iubire decât cea în care EL își varsă sângele doar pentru EA, pentru a o salva sau pur și simplu pentru a-i oferi un viitor mai bun EI și copiilor LOR. Dacă mai sunt și scene în care EL și EA luptă cot la cot, scut la scut sau sabie la sabie, acelea mi se par cele mai romantice, în ciuda sângelui din belșug sau a sufletelor care se sting.

lagertha and ragnar

Diferența poate cea mai mare este că în aceste filme vezi bărbatul așa cum a fost gândit el să fie, care nu se îmbracă cu haine de femeie și nici nu se epilează pe picioare sau pe brațe.

Mai las două poze jos care-mi plac destul de mult. 😀

crixus and naevia

john snow and ygritte

10 comentarii


 1. O recomandare din partea unui prieten, care o transmit mai departe: Da Vinci’s Demons (2013), despre viaţa lui Leonardo da Vinci. Nu l-am văzut dar am fost sfătuit neapărat să-l văd. Spartacus şi Vikingii sînt extraordinare: cu un mic efort pentru a trece de impactul scenelor un pic prea generoase cu sînge, acţiunea este una mai rar întîlnită la filmele din zilele de azi. Pentru pasionaţi, este un material de studiu şi un îndemn la documentări istorice. Nu am văzut Game of Thrones, dar m-aţi făcut curios !
  Îmi plac şi filmele SF, o idee mai mult(!), chestie de gusturi.
  Un viitor posibil articol şi pentru filme SF ?!

  Răspunde

  1. Puțin probabil, sunt complet paralel cu SF-ul, nu mă prea atrage. Da Vinci s Demons nu e oare scrisă după cartea lui Brown?

   Răspunde

 2. Eu unul nu urmaresc seriale, pentru ca ma prind si nu mai lucrez nimic pana nu le termin si asta nu e bine. Mai mult sf decat istoric, eu astept cu mare inters Warcraft, sper sa nu fie o dezamagire!

  Răspunde

 3. Da Vinci s Demons, Rome, The Pillars of the Earth, The Last Kingdom(tot cu vikings), Black Sails. Toate sunt fain, parerea mea 😀

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.