Skip to content

Curse internaționale – cea mai bună variantă?

După Siria, România este pe locul 2 în topul țărilor din care au emigrant cei mai mulți oameni. La început majoritatea mergeau în Italia sau Spania, iar apoi foarte mulți dintre cei care au ales să plece din România au optat pentru Marea Britanie, acolo unde reprezentăm cea mai mare comunitate non-britanică după polonezi. Cei mai mulți dintre români sunt însă în Italia, însă țări precum Germania, Irlanda, Austria sau Olanda sunt și ele printre opțiunile a zeci de mii de români.

Iar dacă românii vor să plece, alții s-au gândit să le ofere opțiuni de transport. Cel puțin atunci când cauți transport persoane Italia vei găsi o mulțime de opțiuni. Foarte multe firme care au autocare săptămânale, curse cu avionul dar – probabil cea mai des întâlnită variantă – și cele persoane care fac transport cu busurile de 9 locuri, care cară și bagaje totodată. Iar când sunt multe variante, alegerea este grea.

Apare întrebarea: care este cea mai bună variantă de transport în străinătate?

Curse internaționale – autocar, avion sau microbuz?

Fiecare opțiune are atât avantaje, cât și dezavantaje. Mai mult, fiecare persoană are diferite preferințe. Totuși, vom încerca să vorbim măcar pe scurt despre fiecare metodă în parte. Astfel, poate te vom ajuta să alegi opțiunea cea mai bună pentru tine.

Cu autocarul – de ce să pleci în străinătate cu o firmă de transport persoane

Foarte multe persoane aleg să apeleze la o firma de transport international iar asta din mai multe motive. În primul rând sunt foarte populare în rândul celor care pleacă din țară. Totodată, au puncte de plecare din întreaga țară, așa că reprezintă o metodă de transport la îndemână. Iar dacă pleci cu familia, îți va fi mai comod deoarece cu siguranță veți avea loc cu toții, pentru că există posibilitatea de a face rezervare.

Un alt avantaj pentru care firmele de transport internațional sunt o variantă preferată de către emigranții români este acela că oferă mai multe servicii de transport. Nu asigură doar transport pentru persoane, ci și pentru colete sau mașini. Astfel, îți poți lua ceapa și usturoiul de acasă, ca să nu-i uiți gustul, iar când te întorci și nu te încumeți să conduci tu ore întregi, îți poți aduce BMW-ul pe platforma aceleiași firme cu care vii și tu.

Poate că singurul dezavantaj al firmelor care fac transport persoane este faptul că de obicei vei face mai mult timp pe drum față de celelalte metode despre care vom vorbi mai jos.

transport persoane italiaCu avionul în Italia, Germania sau în orice altă țară

O metodă foarte comodă dar și foarte rapidă totodată este și aceea de a pleca în străinătate cu avionul. Avantajele în acest caz sunt timpul rapid (practic în câteva ore ești la destinație, deci nu vei face zile întregi) precum și prețul nu foarte mare pentru bilete. Mai ales că în ultima vreme au mai scăzut prețurile la bilete, mai ales dacă le cumperi din timp.

Desigur că mulți români încă au o teamă față de zborul cu avionul așa că ezită și preferă să rămână la sol. Iar un alt dezavantaj ar fi acela că nu vei putea lua chiar foarte multe bagaje, cel puțin dacă nu vrei să ai costuri suplimentare.

cu avionul in strainatate

Cu mașina personală sau cu microbuze

Așa cum ziceam, sunt multe persoane care au câte un Mercedes Sprinter și fac curse către Italia sau alte țări. La rândul lor și ei cară atât bagaje cât și mașini, iar un avantaj este acela că vei ajunge ceva mai repede. Totuși, condițiile nu sunt acelea ci mai degrabă vei sta mai îngrămădit decât într-un autocar și nu știi niciodată peste ce fel de șoferi dai, așa că pare și puțin riscant.

Iar totodată, dacă îți place condusul și ai mașină personală, poți merge cu ea. Doar că va fi obositor cu siguranță și câteva costuri pentru combustibil, taxe de autostradă șamd.

cu masina in strainatate

Așadar, din fericire sau nu… metode de a pleca din țară sunt multe. Motive tot la fel. Așa că alegem de cele mai multe ori metoda care ne vine nouă la îndemână. Avantaje și dezavataje sunt de fiecare parte.

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.