Cum vă alegeți ghetele potrivite pentru iarnă?

Fie că vrem, fie că nu vrem… bere pe la terase nu prea mai putem să bem. Tre să dăm drumul la centrală și să o bem acasă, alte soluții nu prea mai sunt. Octombrie e aproape gata și iarna se apropie cu pași repezi. Winter is coming, cum ar zice alții. Vine frigul, deci schimbăm vestimentația. Începem de jos în sos iar prima oară trebuie să ne cumpărăm ghete.

Din fericire, eu mi-am cumpărat ghete anul trecut și au supraviețuit cu brio, așa că pot fi purtate și anul ăsta. Nu mă omor după trendurile din modă, așa că prefer să trag de o pereche de încălțăminte până când cedează. Abia apoi trec la alta. Sunt o persoană economă, mai ales la haine și d-astea. Cel puțin nu îmi place să dau banii pe ele. Totuși, când trebuie… trebuie. Iar dacă ghetele de iarnă s-au rupt, nu mai sunt comode ori cine știe ce s-a întâmplat, e clar că trebuie altele.

Am gândit un mic ghid care te va ajuta să îți cumperi ghete barbati de care să te bucuri cel puțin două ierni:

Materialul, cel mai important detaliu

Treaba e simplă și probabil toată lumea o știe: prin magazine există ghete pentru bărbați i

eftine și ghete pentru bărbați scumpe. De cele mai multe ori, diferența între cele două ține de material. Cele ieftine vor avea desigur o imitație de piele, sau chiar un material mai prost, iar o pereche de ghete scumpă este cel mai sigur din piele naturală.

Recomandarea mea nu poate fi alta decât pielea naturală. Dacă este îngrijită corect, aceasta va avea un aspect mereu atrăgător. Iar îngrijirea pielii naturale nu este chiar atât de greoaie precum pare, doar că trebuie făcută frecvent. Mai ales că se folosesc tot felul de substanțe pentru a topi zăpada, precum sarea, care afectează și materialul ghetelor.

ghete barbatiSă fie călduroase

Iarna trecută nu a fost chiar atât de geroasă precum se anunța. Dar nici o iarnă nu seamănă cu alta, așa că nu știi niciodată ce te așteaptă. De obicei, iarna mai sunt și zile d-alea în care crapă pietrele de ger, iar pentru acele zile trebuie să fii pregătit. O pereche de ghete poate fi cool și la modă, dar să nu uităm că ar trebui mai întâi să fie cât mai practice.

Ar trebui deci să fie cât mai călduroase. Să aibă în interior o imitație de blană sau ceva de genul acesta, astfel încât să nu ai mereu picioarele înghețate chiar dacă porți ghete.

ghete calduroase barbati

Cât mai ușoare

Unul dintre lucrurile care mă enervează la ghete este faptul că de cele mai multe ori sunt grele. De obicei iarna trotuarele sunt pline de zăpadă sau fleoșcăială, cum se zice pe aici, iar mersul e oricum mai dificil. Dacă în picioare mai ai și o pereche de ghete foarte grele, atunci după câțiva km de mers pe jos, nu vei vrea decât să dormi.

În general pielea e un material nu foarte ușor, iar majoritatea ghetelor au o talpă foarte groasă. Acestea fac să aibă o greutate atât de mare. Sunt însă și ghete mai ușurele prin comerț. Ceva de genul ăsta:

Berghaus Expeditor AQ Trek Hiking BrownDezavantajul acestui tip de ghete este materialul care, deși are o greutate redusă, este greu de îngrijit. Cel puțin mie așa mi se pare. Desigur, o persoană care are mai multă răbdare decât mine, poate păstra o astfel de pereche de ghete mult mai ok decât aș putea eu.

Mai poți ține cont și de firmă, deoarece aceasta poate garanta calitatea unei perechi de ghete pentru bărbați. Apoi intervin gusturile pentru design, iar aici fiecare alege ce îi place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.