Skip to content

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practiceIn foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze naturale sau o rețea de apă caldă. În general, aceste boilere electrice sunt accesibile ca preț fiind astfel o investiție foarte practică pentru a obține cu ușurință apă caldă pentru casă.

De aceea în acest articol am decis să venim cu câteva sfaturi practice pentru alegerea unui boiler electric. Astfel, dacă îți dorești și tu cel mai bun boiler electric, acest articol ți-ar putea fi de mare ajutor. Iată așadar care sunt sfaturile pe care ți le-am pregătit:

Volumul de apă este primul detaliu pe care trebuie să îl ai în vedere

Atunci când cauți un boiler electric cât mai bun, unul dintre primele detalii care trebuie să îți scape este volumul de apă al acestuia. Practic, acest detaliu îl vei stabili în funcție de propriile necesități. De câtă apă caldă ai nevoie? Câți membri numără familia ta? Sunt aspecte care stabilesc necesarul de volum de apă caldă.

Odată stabilit acest detaliu, vei putea trece la căutarea unui boiler electric, deoarece vei ști care este volumul de apă pe care boilerul electric ar trebui să îl aibă.

Practic, o singură persoană are nevoie de 10 litri de apă pentru chiuvetă, de 30 de litri pentru un duș, de 50 de litri pentru ambele și de 100 de litri dacă face baie în cadă. Iar cantitățile acestea cresc odată cu nr de membrii ai familiei.

Calitatea apei trebuie să fie cât mai bună

Conform celor de la practik.ro, este foarte important ca rezervorul să fie realizate din materiale de calitate premium, astfel încât apa să fie păstrată în cele mai bune condiții. Prin urmare acesta este un detaliu care nu are voie să-ți scape din vedere.

Optează pentru un boiler electric care are vasul din oțel emailat, sau chiar din sticlă ceramică, iar astfel vei ști că apa este păstrată foarte bine.

Alege un boiler care încălzește repede apa

Îți dorești ca apa să fie încălzită cât mai rapid, nu?

Ei bine, ar trebui să urmărești acest aspect, așa că boilerul trebuie să aibă o putere cât mai mare. Cu cât puterea crește, cu atât și apa va fi încălzită mai repede. În ceea ce privește consumul de curent al unui boiler electric, acesta depinde foarte mult de capacitatea la care funcționează boilerul. De regulă, boilere mai mari consumă și mai multă energie electrică, iar asta deoarece trebuie să încălzească mai multă apă.

Cumpără un boiler termoizolat

Un boiler care are pereții cu termoizolație este econom și eficient, iar asta deoarece păstrează apa mai mult timp, fără a mai fi nevoie de funcționarea lui. Astfel, vor putea face duș toți membrii familiei iar boilerul va încălzi apa doar o singură dată.

Perețiii termoizolați garantează un consum mai mic de energie electrică, ceea ce este un avantaj foarte important.

Nu lăsa pe oricine să monteze boilerul

Te poți bucura de un boiler electric bun doar atâta timp cât este montat corespunzător. De aceea ar trebui să alegi serviciile unui specialist în astfel de lucrări, pentru a te asigura că beneficiezi de o lucrare cât mai bine realizată.

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.